Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 4 juli 2019

Nu börjar årets skrivarkurser på Färgargården

Nu börjar årets skrivarkurser på Färgargården

Då har det gått ett år sedan jag såg många av de här personerna. Flera av dem har återkommit år efter år och det är lika roligt att träffa dem varje gång.

I år är det inte lika bra badväder som förra året. Ser du huvudena som flyter omkring i sjön vid skrivargården?

Idag ska jag till Färgargården och ställa iordning kurslokalen, göra iordning alla tio sängarna och gå igenom hela huset för att se att det är städat och fint. Imorgon startar kursen och deltagarna droppar in från förmiddagen tills kursen drar igång på eftermiddagen.

Jag längtar verkligen efter att träffa allesammans.

Att sitta ute och hålla skrivarkurs är populärt. Ibland håller jag kursen medan vi promenerar runt i byn. Det gäller att hålla igång och inte bara sitta stilla.

Förra året blev det hastigt bortfall samma dag en av kurserna skulle starta. Magsjukan slog till och det blev bara tre personer på kursen. Eftersom två av dem hade långt att åka och redan hade kört många timmar, bestämde jag mig för att inte ställa in, utan hålla kursen ändå. Det här är tre mycket duktiga författare! Den här gången var Tudor med. Han hade dagen innan gått rakt igenom vår glasdörr i jakt på Kiara som höglöpte. Han behövde komma bort och få vila sig. Jag tror att vi alla tyckte det var lika mysigt att Tudor var med. Kommer att sakna honom i år.

Imorgon sitter jag där igen, tittar ut över sjön och slänger en blick mot parkeringen med jämna mellanrum för att se om någon kursdeltagare har kommit.

Det har varit mycket aktivitet runt den lilla sjön under hela våren. Jan, tillsammans med många av byns invånare, har gjort en promenadslinga runt Togölen. Jag tror skrivkursdeltagarna kommer att bli glatt överraskade.

Ja, då är det bara att packa in alla saker i bilen och köra till Färgargården för att göra den klar inför skrivarkursen.  Om du blev sugen på att gå en skrivkurs för mig, har jag några platser kvar vecka 44.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!