Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 17 augusti 2019

Svampkungens son av Marie Hermanson

Svampkungens son av Marie Hermanson

Marie Hermanson är en mästare på att beskriva olika karaktärer. Att läsa hennes böcker är ren njutning från början till slut. Den här gången var det Svampkungen son, som förutom att ge några timmars underhållning också gav en hel del intressant fakta om svampar.

En liten pojke väljer sin far när föräldrarna skiljer sig. Svampkungens son får på så sätt växa upp djupt inne i skogarna, med en far som har en magisk dragningskraft på de kvinnliga kursdeltagarna som kommer för att lära sig allt om svampar. Samtidigt som fadern lär sonen allt om skogen och svamparna talar han illa om havet varifrån modern kommer. Fadern säger att havet är farligt, det är bara i skogen pojken kan känna sig trygg. Under många år träffar pojken inte sin mor, eftersom fadern förbjuder det.

Under svampexkursionerna förför fadern diverse kvinnor och faller till slut för ännu en som han gifter sig med. Pojkens mor var bara en av alla i en lång rad av erövringar. Den vackra och utmanande styvmodern Madeleine har redan som kursdeltagare erövrat pojkens hjärta. Han är numera ingen liten pojke, utan en ung man med allt vad det innebär.

Styvmodern visar sig inte vara riktigt den som fadern och sonen tror. Något som får ödesdigra konsekvenser för pojken.

En bok som verkligen griper tag och är helt omöjlig att sluta lyssna på. Rekommenderar dig varmt att läsa boken, inte bara för spänningen, utan för språket, miljöerna och karaktärerna.Den får fyra stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!