Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 26 oktober 2019

Bästa fantasy Time Riders av Alex Scarrow

Bästa fantasy Time Riders av Alex Scarrow

När man som författare av historiska äventyrsböcker, där huvudpersonerna reser i tiden, hittar tidsreseböcker med historiska inslag, då kan jag inte annat än jubla. För exakt fyra veckor sedan i dag började jag min resa tillsammans med huvudpersonerna Liam, Maddy och Sal.

Alla tre dömda till döden i olika katastrofer, under olika tidsåldrar, men räddade i sista stund av en tidsresenär. De möts och får i uppdrag att rädda världen från en katastrof genom att hålla tidslinjen konstant. Till sin hjälp har de två androider, Becs och Bob.

I första boken Time Riders samlas de tre ihop och stationeras i New York 2001, dagen före World Trade Centerkatastrofen. Här lär jag känna huvudpersonerna och fångas av handlingen.

Liam OConnor skulle ha dött till havs 1912.
Maddy Carter skulle ha dött på ett flygplan 2010.
Sal Vikram skulle ha dött i en eldsvåda 2026.

Men bara några ögonblick innan döden skulle inträffa, dök någon upp på ett mystiskt sätt och sa: Ta min hand. Men Liam, Maddy och Sal blev inte räddade. De blev rekryterade av en byrå som ingen känner till och som bara har ett enda mål att rätta till felaktig historia. För det går att resa i tiden, och det finns personer som vill färdas bakåt i tiden och förändra det förflutna. Det är därför Time Riders finns för att skydda oss. För att hindra tidsresandet från att förstöra världen. 

I Time Riders Day of the Predator, går något väldigt snett. Liam och Becs hamnar hos dinosaurierna tillsammans med flera ungdomar som råkat följa med på resan. De har ingen chans att ta sig hem igen och Sal och Maddy har inte en aning om var de befinner sig. Mycket spännande!

Time Riders The Doomsday Code är en fascinerande berättelse om ett flera tusen år gammalt dokument. Här kommer en ny huvudperson in i handlingen, Adam. Tillsammans med honom åker de tillbaka i tiden till Sherwoodskogen och Robin Hood. En mycket annorlunda berättelse.

Time Riders TheEternal War är en riktigt skruvad berättelse, där Abraham Lincoln smyger sig med tillbaka i tiden och orsak katastrof i tidsföljden.

Time Riders Gates of Rome, är nog den bok jag tyckte minst om, även om jag tyckte mycket om den också. Här reser de tillbaka i tiden och får ännu en följeslagare, Rashim. Han är från framtiden 2070 och berättar att all jordens befolkning dör ut av en hemsk sjukdom. Därför har de i framtiden öppnat en port till romartiden och tänker förflytta alla viktiga personer dit. Något som blir katastrofalt.

Time Riders City of Shadows är en mycket spännande bok där de blir jagade av cyborgs som är ute efter att döda Tidsresenärerna. De är utsända av samma person som en gång har lejt Maddy, Liam och Sal för uppdraget att hålla tidslinjen konstant. Och den personen vet allt om dem...

Time Riders The Pirate Kings, en charmig berättelse som utspelar sig under pirattiden. Där även den mest välvilliga kan göra fel i andras ögon.

Time Riders The Mayan Prophect. Eftersom jag har skrivit Mayafolkets hemlighet är jag väl insatt i den tiden. Det var härlig läsning, och en mycket skrämmande berättelse. Det var inte utan att tårarna rann när boken var slut.

Time Riders The Infinity Cage. Alla övriga åtta böcker har jag lyssnat på i ett sträck och gått längre promenader än normalt, städat mer än jag brukar, jobbat i trädgården längre stunder, allt för att få lyssna så länge som möjligt. Men med den här boken, den sista i serien, har jag dragit ut på det. Jag har inte alltid lyssnat när jag varit på promenad eller gjort något av ovanstående. Just för att jag visste att med den här boken var serien slut och jag skulle känna mig tom och sorgsen efteråt. Men ack så fel jag hade. Inatt lyssnade jag klart på boken, kunde inte låta bli. Istället för att känna en sorg över att bokserien var slut låg jag med ett brett leende och bara njöt av det perfekta slutet på en bok. Mer perfekt än så här kan det inte bli.

Som du säkert förstår rekommenderar jag dig att lyssna på samtliga böcker i den här magiska fantasyserien med historiska inslag. Det märks att författaren är väl påläst i de historiska ämnena, jag vet, eftersom jag har skrivit böcker om de flesta händelser som författaren tar upp.

Läs böckerna, eller rättare sagt, lyssna på dem, för det förhöjer hela berättelsen. Vilken fantastisk inläsare.


Böckerna får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns de på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 

2 kommentarer:

  1. Jag har läst de två första och tyckt jättemycket om dem! Ser fram emot att fortsätta serien framöver :)

    SvaraRadera
  2. Hej Vargnatt
    Åh, vad kul att du har läst och tyckte om böckerna. Jag är övertygad om att du kommer att tycka lika mycket om de andra böckerna.
    Kram Kim :-)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!