Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 11 april 2020

Fladdermusen i en mytisk värld av Bengt Edqvist och Johan Eklöf

Fladdermusen i en mytisk värld av Bengt Edqvist och Johan Eklöf

I gruppen Författare på Facebook ställde jag frågan vad alla andra som var med i gruppen hade skrivit för böcker. Jag fick massor med svar. Många av böckerna fångade mig och jag köpte flera av dem. En av dem var Fladdermusen i en mytisk värld.

Jag tyckte mycket om boken. Många bilder, skrämmande, fascinerande och intressanta. Att följa fladdermusen genom mytologin och se vilka böcker de har gett upphov till var väldigt intressant.

Det skulle inte förvåna mig om det dyker upp lite fladdermöss i någon av mina böcker i framtiden. Rekommenderar varmt den här boken.


Fladdermusen är den onde, den gode och den fule och rör sig mellan himmel och helvete. Få djur är så mytomspunna och samtidigt så förbisedda. Fladdermusen i en mytisk värld bringar ljus över mörkrets djur och lyfter fladdermössen ur skuggorna. Myter från hela världen beskrivs, sägner förklaras och om sagor berättas från skapelseberättelser till Batman, från krig och död till kärlek och fruktbarhet.

Hur kommer det sig att den oförargliga och nyttiga fladder musen har fått stå i skamvrån och vara djävulens följeslagare? Varför förekommer de i häxbrygder och mediciner, och vad hade Jesus för särskilt förhållande till fladdermusen? 


Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel. 



Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!