Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 21 maj 2020

Föreläsningar i Coronapandemins tecken

Föreläsningar i Coronapandemins tecken

För två veckor sedan hade jag min första Skypeföreläsning för Göteborgs Stadsmuseum. Egentligen skulle jag ha varit där och promenerat runt museet för att inspirerats innan föreläsningen, men på grund av Coronapandemin och Covid19 blev det inte så. Men museet ville ändå ha min föreläsning och föreslog att vi skulle ta den över Skype. Något vi också gjorde. Det var rätt spännande faktiskt. En av deltagarna var på väg hem från lämning på dagis när föreläsningen började och var gående med och lyssnade.

Tack vare att personalen hade spelat in specialfilmer till mig för att visa museet hade jag fått en bild av hur där såg ut.  Ett spännande projekt, som blev mycket annorlunda, men ändå lyckat.
 
Alla vårens föreläsningar har blivit inställda, men en av dem kunde jag hålla tack vare initiativrika lärare som bestämde att föreläsningarna skulle hållas utomhus. Med bävan har jag följt den senaste veckans väderprognoser, med regn, blåst och kyla. Men när gårdagen kom, kom även värmen, solen och ljumma vindar. Vid kanten av sjön satt jag på en stol och föreläste för eleverna i tre omgångar.
 
Skolan hade köpt in mina böcker till samtliga elever och de som inte lyssnade på min föreläsning fick gå på skattjakt och hitta "sin" bok. Några hade fått bilder på omslaget, andra hade fått baksidestexten, sedan fick de ge sig ut bland träd och buskar för att hitta rätt bok.
 
"Det var alldeles för lätt!" sa en pojke och höll viftande fram sin bok. Han var så stolt och glad över att ha fått en bok, som jag i slutet av dagen signerade. En lååååååååååååååång kö av barn stod och väntade på att få min autograf. För att hålla avstånd fick barnen stå innanför 3 bänkar som stod runt ett bord. Jag stod på kortsidan och på så sätt stod barnen liksom i en "fålla" och räckte över boken till mig på andra sidan. Allt för att hålla distans och inte komma nära. De var duktiga på det, och lärarna påminde dem också. 
 
Det var en magisk dag, en annorlunda föreläsningsdag. Även om jag hela tiden var lite nervös för att barnen inte skulle hålla avstånd, lade sig oron till slut. När det skulle tas selfies med mig fick barnen ställa sig upp på bänken och jag stod i bakgrunden på respektfullt avstånd. Tror det blev rätt bra foton. Vad gör man inte för att undvika smitta när man ligger i riskgruppen.

Eftersom föreläsningen hölls i Emmaboda hade jag bara 45 minuter hem. Färden togs genom ljuvliga bokskogar och jag njöt av årets första och förmodligen enda föreläsning. Livet har tagit en annan inriktning sedan Corona kom in i våra liv.

Ha en fin dag alla vänner! Nu ska jag ta en promenad med hundarna innan jag sätter mig för att skriva på Silverskatten vid Johannishus slott.  


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!