Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 13 maj 2020

Kim M Kimselius är en mästare på att skriva ungdomsböcker

Kim M Kimselius är en mästare på att skriva ungdomsböcker

Ovanstående fina ord kommer från Kristina Simar som har läst min bok Kimberlie Ett nytt liv. Andra boken om den svenska flickan Kimberlie, vars far är från Nya Zeeland. Det blev tre böcker om Kimberlie och Andy, som Kimberlie träffar under sin resa i landet. De här böckerna älskade jag att skriva. Som grund hade jag mina resor runt om i Nya Zeeland och i många av fallen är det saker som har hänt mig som Kimberlie får ta del av. Många spännande äventyr med andra ord. Nedan kan du läsa vad Kristina Simar tyckte om boken.

Kimberlie - Ett nytt liv av Kim M. Kimselius

"Denna ungdomsbok tar upp en historisk händelse som har skett i världen. Författaren reser själv till de länder eller ställen hon ska skriva om och gör ordentlig research. Böckerna kan läsas som tillägg på historielektionerna i mellan- och högstadiet. I slutet finns det foton och extra material om det händelsen tar upp. 
 
Den svenska flickan, Kimberlie, får följa med sina föräldrar till vad hon tror, en intressant och givande resa till Nya Zeeland. Eftersom hennes pappa är därifrån ska de hälsa på hans familj. När denna berättelse börjar har precis något fruktansvärt hänt. Kimberlie måste stanna ensam på Nya Zeeland och hon längtar hem till sina vänner i Sverige.

Hemma i Sverige undrar hennes vän, Andy, vad som har hänt, och varför han inte får några svar på sina brev. Istället kommer breven han skrivit tillbaka och det gör honom givetvis orolig. Andy tror att Kimberlie inte tycker om honom längre och det är därför hon inte svarar, något som gör Andy ledsen och upprörd.

Kimberlie själv är helt ovetande om Andys förtvivlan, och att han skickat brev. Hon försöker göra det bästa av sin situation som den är nu, och en dag möter hon på fru Moonwind, en äldre dam som är ute och promenerar med sin hund. Kimberlie följer med ”tant” Moonwind, som hon vill bli kallad, hem och efter att pratat länge med varandra blir de goda vänner. Precis när de ska dricka te, knackar det på dörren och Kimberlie hör en killröst. Hon vänder sig och tittar en gång extra. Men … är det inte?

Författaren Kim M Kimselius är en mästare på att skriva ungdomsböcker och många har det blivit genom åren. De är lättlästa och lärorika, så de passar precis lika bra att läsas av vuxna." Kristina Simar
 

Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!