Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 22 juni 2020

Så kan det gå när skrivlusten attackerar författaren

Så kan det gå när skrivlusten attackerar författaren

Ibland trycker orden på extra mycket, förra veckan var en sådan där orden vägrade att ge sig till tåls. Jag skrev och skrev och skrev. Det gjorde att jag glömde av allt annat.

Inget bloggande, inte besvara distanskursdeltagarnas mejl, inte vara aktiv på sociala medier. Det var bara orden, solen, hundarna, orden och maken som gällde.

Det är skönt att försvinna bort helt i en bok. När jag skriver sitter jag förväntansfullt och väntar på vad som ska hända.

Strukturen är klar, jag vet vad som väntar i slutet, men där, i mitten, nästan i slutet, då är det spännande. Kanske handlingen tar en annan vändning än vad jag har planerat?

Jag har fortfarande orden som pockar på uppmärksamhet, men jag ska försöka hinna med lite andra saker ändå, mellan åska och blixt. I helgen slog den ner i min närhet, jag såg blixten och hörde fräsande. Jag har respekt för åskoväder. Då drar jag ur alla kontakter. I helgen var det hemskt oväder. Då vågade jag inte skriva, utan lät mig istället uppslukas av en bok. Det gör att orden faller tillbaka för ett tag, men så fort jag släpper taget om boksidorna pockar orden på igen.

Nu står de i rad och knackar på pannbenet och kräver att få komma ut. Bäst att jag sätter igång innan nästa åskoväder är här.

Här ser du gårdagens åskoväder, rakt över mig...

Ha en fin dag. Du vet vad jag ska göra. Vad ska du ha för dig?


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
  


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!