Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 3 januari 2021

Stendrottningens hemlighet av Ingrid Tosteberg

Stendrottningens hemlighet av Ingrid Tosteberg

En magisk berättelse som fångar från första sidan till sista. Helt omöjlig att sluta läsa. Jag älskade verkligen berättelsen om Oliver som hittar en magisk sten på vinden hos sin farmor och farfar och genom den först ut på äventyr i en annan värld.

Här finns allt som gör en bra fantasyberättelse: magi, ondska, godhet, magiska varelser, härliga personkaraktärer och miljöskildringar.

Katten Gismo, de fantastiska ekgubbarna med sina magiska eklöv som är användbara till det mesta, svillingarna som jag läser om med skräckblandad förtjusning... Allt detta möter Oliver på sin färd till det Grönskande slottet. Han ska rädda kung Ziron, som den ondskefulla Vaugo har fördrivit från slottet efter att ha förstenat drottningen.

En strålande debut av författaren, Ingrid Tosteberg, som med sina ord har målat upp en magisk värld jag vill återkomma till många gånger. Läs boken!

Ett plus även för de skrämmande teckningarna av Andreas Raninger, som ger ännu ett djup till berättelsen. Läs! Läs! Läs!

Detta är första boken i Sagan om Evlonia. Det kommer fler! Jippi!

   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!