Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 6 februari 2021

Tsunamin av Jenny Forsberg

Tsunamin av Jenny Forsberg

Vi minns väl alla tsunamin som drabbade världen den 26 december 2004. Det var något så ofattbart, det var svårt att greppa siffran över döda, se alla uppsvällda lik, gråta över det liv de förlorat, de kära som saknade sina familjemedlemmar. Det var med bävan jag började läsa den här boken, rädd för att tårarna skulle komma tillbaka. Jag förlorade ingen, jag var inte där, ändå kändes det som om var det, genom att katastrofen kom hem till mitt vardagsrum.

Författaren har skildrat katastrofen på ett sätt som gör att hon förflyttar mig tillbaka till den 26 december 2004. Vi får följa olika personers öden, före, under, och efter katastrofen.

Välskildrat, med ett bra språk griper hon tag i läsaren och det går inte att lägga ifrån sig boken. Vi vet vad som kommer att hända, men vi vet inte vem av dem vi läser om som ska drabbas.

En stark bok som jag varmt rekommenderar dig att läsa, inte bara för spänningen, utan även för att de som förlorade sina liv i katastrofen ska leva kvar i våra minnen.

Läs boken!

Det var ett tag sedan jag fick boken som recensionsexemplar av författaren, men jag ville inte läsa den förrän jag hade skrivit min egen bok Tsunamikatastrofen i Lissabon.  Nu är min bok utgiven och jag fick äntligen läsa boken.

Baksidestext:
"Emil! Maja! Kom hit, spring!"

Och då såg Emil: pappa såg rädd ut. Pappor ska aldrig vara rädda. Emils mage drog ihop sig. Pappa gjorde kom hit-tecknet med handen. Emil tittade på vattnet igen. Det kom tillbaka, det var stort nu. Och nära.

På annandagen 2004 var jag på Sri Lanka. Tsunamin skadade mig inte, men jag såg den och det påverkade mig djupt. Tillbaka i Sverige rann tårarna medan jag tog del av berättelserna om dem som hade råkat illa ut. Men hade jag rätt att skriva om något som drabbade många så hårt - jag som inte ens blev blöt om fötterna?

Det har gått över ett decennium och många unika berättelser är redan skrivna, men jag tar mig rätten att berätta fem till. Historierna är påhittade men bygger på verkliga öden. Jag har skrivit dem för att jag vill att tsunamin ska ingå i vårt kollektiva minne.

 

   Boken får fyra stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!