Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 12 april 2021

Kimselius skrivkurs är bland det bästa jag någonsin gjort

Kimselius skrivkurs är bland det bästa jag någonsin gjort

Kära Kim

Under kursens gång har jag fått utveckla en annan syn på mitt skrivande. Jag har läst och skrivit i genre som jag annars inte brukade göra. Jag har börjat prenumerera på Språktidningen som jag helt förälskade mig i. Jag fick ta hjälp ifrån en bibliotekarie under kursens början och lånade utvecklande studiematerial. Att lyssna på folks dialoger och att skriva i bilder var roliga delar. Härliga och utmanande övningar satte fart på skrivlusten. En värld full av riktlinjer och kunskap öppnades ungefär lika magiskt som en riktig Narnia garderob. Att utveckla personporträtt och att få skissa på mina karaktärer var hemskt roligt men krävande, eftersom jag har så många karaktärer med i min fantasy värld.
 
Tipsen om anletsdrag, röster och framträdande hjälpte mig väsentligt i jobbet att forma fram karaktärerna. Jag skapade egna kännetecken för min karaktär och förmådde leda ut henne i agerande på ett helt annat sätt. 
 
Jag skulle kunna räkna upp många men inser att då skriver jag för långt.
 
Alla dessa förslag om talanger och fobier och kanske någon hemlighet som karaktären bar på, gjorde mycket för min berättelse.
 
Att tänka ut ett slut och att skriva i huller och bullertekniker, göra research och jobba med gula lappar var motiverande.
 
Jag drogs med utav din skrivglädje Kim, under kursens gång fick jag möta många goda skrivkamrater över nätet. Dessa rara, goa och underbara vänner har varit en stor del av själva resan. Att miljöskildringar kunde vara så fascinerande att måla upp med hjälp av gestaltandet och dess tekniker gjorde mig glatt överraskad. Den kan betyda både rum, miljö och omgivning men också härröra till tiden där boken utspelar sig.  Jag fick lära mig att lägga upp mål, både för karaktären och för mitt eget skrivande, det kändes stärkande. Därtill fick jag många tips och råd gällande skrivlust och skrivkramp, hur man hanterar dessa i sin vardag. Jag lärde mig till exempel det som berättelsen bör vila på och de kloka orden - varför, vem, vad, hur, när, vilka, var, tid, årstid och århundrade. 
 
Att ha ett rent språk och välja bort småord var nog det som jag fick tänka mest på, där hade jag också god hjälp av en kurskamrat. Jag har en länk där jag kommer kunna fördjupa mig mer i förlagen och jag skaffade både Twitter och Wattpad tack vare kursen. Följebrev var svåra delmoment men där fick jag hjälp av dig Kim. En trygghet som varit med mig under hela kursen är att kursledaren går att tillfråga och utbyta tankar med. Det har varit en fin gemenskap med dig och gruppen. Jag tog också steget att söka författare på Instagram och fick nya vänner. Stort tack, kära Kim för en här kursen. Jag planerar att fortsätta studera för dig inom en viss tid. Bamsekram


Ord om kursen "Hitta glädje i skrivandet"

Vilken resa den här kursen har varit, jag har inte ångrat en sekund. Jag tog min dröm på allvar och det ledde till en spännande utveckling av mitt skrivande.
 
Kim var mycket professionell och tillgänglig under hela kursens gång. Jag kände mig trygg, både med henne och med gruppen jag studerade i. Upplägget på kursens innehåll var starkt utvecklande och lockade fram skrivglädjen. Jag ska absolut läsa fortsättningskurs för Kim. Hon är pedagogisk och klok som en bok med ett hjärta av guld. Detta är bland det bästa jag någonsin gjort för mig själv.

/ Sandra Hansen
  Hudiksvall

Ovanstående mejl är
återgiven i sin helhet efter godkännande av Sara Hansen. Jag blev så glad för allt hon hade skrivit och tyckte att hela mejlet sa så mycket att jag inte bara ville använda mig av hennes korta omdöme om kursen.

Sandra är en fantastisk författare och jag hoppas snart få läsa hennes bok i sin helhet. Håll utkik efter hennes bok, för hon har ordens gåva!

Tack snälla Sandra för alla fina ord. Vi fortsätter hålla kontakten, även om kursen nu är slut.

Vill du också gå en distanskurs för mig kan du klicka in på länkarna nedan.

 Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!