Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 21 maj 2021

Reliken Stjärnornas budbärare av Håkan Mattsson

Reliken Stjärnornas budbärare av Håkan Mattsson

En härlig överraskning blev det när jag läste Håkan Mattssons bok. Författaren har förmågan att fånga läsaren direkt och sedan använda sig av cliffhangers för att hålla läsaren kvar. Mycket bra skrivet!

Jag tyckte om karaktären Martin, en ung man som ska sommarjobba i Vela kyrka. Ett långtråkigt jobb tror han, men det visar sig vara något helt annat. Han bestämmer sig nämligen för att utforska kyrkan och städa minsta skrymsle och vrå. Då upptäcker han en rad märkliga föremål som är äldre än själva kyrkan.

Under arbetet med städningen känner han sig ständigt iakttagen. En dag upptäcker Martin en hemlig relikgömma. Ovetande om den fara det innebär att känna till den här reliken, börjar han utforska varifrån den kommer.

Snart inser Martin att det som började med ett nyfiket sökande har utmynnat i en desperat jakt efter sanningen, där ett misslyckande är detsamma som döden.

I jakten på sanningen far han ut i Europa, ner i Roms djupaste katakomber och vidare på en hisnande färd, medan förföljarna som skyddar hemligheten ständigt är honom i hälarna.

Vad är det för hemlighet som bevarats så länge och som människor ljugit, krigat och dött för under femhundra år?

Hur kan en spansk 1500-talsprästs ödesdigra beslut slunga iväg en artonårig sommarjobbare på en vildsint jakt över fyrahundra år senare?

Och den svåraste frågan av dem alla: är mänskligheten redo för Den Stora Sanningen?

En helt underbar bok som jag varmt rekommenderar dig att läsa!

 

   Boken får fyra stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!