Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 13 november 2009

Kimselius är i Finland och föreläser, första dagen

Under två års tid gjorde jag flera föreläsningsresor till Finland, eftersom jag hade skrivit boken Det glömda kriget, efter förfrågan från Projekt 1809 i Finland. En berättelse om Sveriges och Finlands gemensamma historia.

Upp 4.00, förberedelser inför resan till Finland. Hundarna fick springa på egen morgonpromenad på den 2 tunnland inhägnade tomten. Mörkret låg kompakt utanför. När jag gick ut mot bilen var det stjärnklart och månen var en enda tunn strimma, vilket påminde mig om en gobeläng som min moster hade. En bild över en schejk, på en vit springare som rövar bort en haremsdam i tunna kläder. Inget av det fascinerade mig, det var den tunna månskäran som var vänd åt fel håll, upp och ned, som jag inte kunde sluta titta på. Jag tänkte då att det kanske var så i det landet, att månen inte såg likadan ut som i vårt land. Tänk vad tankarna kan flyga iväg...
Bra plats på planet, i tid till Arlanda, blev lite nervös när planet skulle av-isas, eftersom det var fredag den 13:e. Men jag har flugit till Finland en gång tidigare på fredag den 13:e och då gick det bra. Även den här gången.
Flyget till Helsingfors kom in 15 minuter före utsatt tid, vilket gjorde mig glad, för jag hade kort om tid innan jag skulle vara på skola och föreläsa. Döm om min förvåning när min väska kom ut först. Tror aldrig det har hänt förut. "Min" taxichaufför Björn stod och väntade utanför och det bar iväg till skolan. Björn och jag hade mycket att prata om, det var ett halvår sedan vi träffades och trots att vi har hållit kontakten på nätet, så blir det liksom inte detsamma.
Jag skulle föreläsa i en Waldorfskola, Rudolf Steinerskolan, i Helsingfors. En storsamling med många elever. Som alltid lika roligt att föreläsa i Finland, även om jag måste tänka på att tala klart och tydligt, osäker på hur bra svenska eleverna talar. Blev glatt överraskad över att en av eleverna hade läst flera av mina böcker.
Taxichauffören Björn hämtade mig och körde mig till Hanaholmens Kulturcentrum utanför Helsingfors där jag har bott många gånger och som känns som mitt andra hem. Här på Hanaholmen utspelar sig stora delen av min bok "Det glömda kriget 1808-1809", här har jag varit på research och sett byggnaden från golv till tak och alla mystiska utrymmen utanför. Här har jag bott varje gång jag har arbetat i Helsingfors, eller varit på väg till någon föreläsning ute på landet och varit tvungen att tillbringa helgen i Helsingfors på grund av dålig flyganslutning på söndagen. Det är alltid ett lika kärt återseende.
Extra glad blir jag varje gång jag får mitt favoritrum, med panoramautsikt mot havet och swimmingpoolen på andra sidan korridoren. Jag brukar simma två-tre gånger om dagen när jag är här. Brukar vara helt ensam och se antingen solen gå upp eller ned utanför panoramafönstren, som även de har utsikt över havet, eftersom Hanaholmens kulturcentrum ligger på en udde.
Dessutom får jag alltid ett så varmt välkomnande från personalen, vilket gör mig hjärtevarm varje gång.
Åt en fantastisk lunch tillsammans med arrangörerna för min föreläsningsturnering i Finland. Jobbat lite på min bok Kimberlie - Ett nytt liv, som jag har som ambition ska vara klar innan min resa är över. Vet att jag skriver bra i Finland, skrev större delen av boken Kinesiska Draken här.
Nu ska jag fortsätta jobba med min bok, är inne i ett mycket spännande avsnitt just nu och vill se hur det går!
Vi hörs snart igen!Första dagen i Finland, föreläsningsresa Helsingfors 
Andra dagen i Finland, föreläsningsresa Helsingfors 
Tredje dagen i Finland, Rovaniemi 
Fjärde dagen i Finland, Rovaniemi 
Femte dagen i Finland, Rovaniemi, Idrottens Hus 
Sjätte dagen i Finland, Rovaniemi, besök hos tomten 
Sjunde dagen i Finland, Rovaniemi

  Här kan du läsa fler inlägg om mina researchresor.

Kramisar från Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!


Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här 

Jag med några av mina 23 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!