Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 26 december 2009

Äntligen hemma!


Den 21 december lämnade jag ett vintrigt Skåne för hemresa till Blekinge. Hela veckan i Skåne hade det varit halt och mycket snö och för första gången hade jag på grund av vädret varit tvungen att ställa in en signering, något som inte kändes bra. Men det fanns ingenting att att göra, tyvärr!

Vägarna var fortfarande snötäckta i Skåne och jag hoppades på att E22:an skulle vara något bättre.Vilket den också visade sig vara, för det mesta såg vägen så här bra ut, runt Kristianstad var den jättefin och bilen rullade på i jämn fart. Jag längtade hem, var trött på att köra runt på snöiga, moddiga och hala vägar.Men när jag närmade mig hemmet var vägen betydligt mycket sämre. Här låg snön packad på vägen och det var halt att köra. Jag var mycket glad för mina nya, dubbade vinterdäck.Samtidigt var det så otroligt vackert med all snön som låg över precis allt!Till min glädje tittade solen fram när jag kom hem. Jan hade skottat infarten och skottat upp gångar för mig och alla hundarna. Det var mycket snö och Tickie som inte har så långa ben hade svårt att ta sig fram. Hon gick bara i gångarna. När jag tvingade ut henne i snön blev hon olycklig, eftersom snön fastnade i hennes långa päls och hon såg ut som en sumobrottare till slut där hon gick bredbent med några extra kilo snö på benen. Gissa om hon var trött när hon kom in.

Nu har det varit plusgrader här, en hel del av snön har smält bort. Ingenting finns kvar på träden, men det ligger fortfarande mycket på marken. Men inte så mycket att Tickie har problem att springa runt på tomten längre.

Direkt jag kom hem satte jag mig och arbetade med "Kimberlie - Ett nytt liv" och fick iväg den till korrekturläsarna. Sedan har jag varit "julledig", vilket har inneburit att jag ätit skinksmörgåsar, läst och läst och läst och sett på film och umgåtts med Jan och hundarna. Något jag verkligen har längtat efter den här intensiva hösten.

Dessutom har jag besvarat massor, massor, massor av mail och har ännu inte hunnit besvara alla. Tack för att ni skriver till mig och berättar om vad ni tycker om böckerna. Det inspirerar mig jättemycket och när jag nu tänker på allt beröm som ni har öst över mig i mailen, då blir jag väldigt, väldigt skrivsugen.

Ett av mailen var från min förläggare på Island som berättade att min bok "Aftur til Pompei" hade blivit utvald av bokhandlaren på Island som en av årets fem bästa böcker år 2009. Inte undra på att boken sålde slut så snabbt och att förlaget redan har tryckt upp nya böcker. De har även köpt rättigheterna på "Jag är ingen häxa" som ska komma ut under våren. Jag håller tummarna för att även den boken säljer bra, för det innebär att jag får resa tillbaka till Island nästa höst för att promota "Faraos förbannelse". Jag längtar verkligen tillbaka till Island!

Nästa bok som jag ska skriva handlar om Romarriket, vilket också är arbetstiteln på boken. Kanske börjar jag på boken redan imorgon, vi får se. Jag tar en dag i taget nu, det har varit så fullspäckat schema hela 2009 att jag just nu bara vill ta det lugnt och ta dagen som den kommer.

Men ni som känner mig vet att jag inte kan låta bli att skriva och jobba med mina böcker. Så var inte oroliga, det kommer fler böcker 2010, många fler!

Kramisar från Kim