Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 25 mars 2010

Föreläsning Centralskolan i Staffanstorp

Idag har jag varit på Centralskolan i Staffanstorp utanför Lund och föreläst. Det är tredje gången jag besöker denna skola och jag åker alltid därifrån fylld av inspiration och glädje. Underbara elever och lärare.

Det var ny bibliotekarie i år, men den förre bibliotekarien hade berättat om mina tidigare besök och så blev jag inbjuden igen. De flesta böcker var utlånade, men de som fanns kvar i hyllorna hade lagts ut fint på bordet bredvid min föreläsningsplats.

Idag var första riktiga vårdagen +15 grader och strålande sol. Det är just därför jag tycker om vårföreläsningarna, när jag kan använda mina klänningar, gå barbent och njuta av den värmande solen. Dessutom fylls jag av inspiration av att möta eleverna med alla sina frågor.

En av de vanligaste frågorna är: "Är du rik/Blir man rik som författare?" Den frågan kom även idag.
Men det kom även flera ovanliga frågor, vilket jag tycker är roligt, för det får mig att tänka till och det gör också att mina föreläsningar inte går i samma mall, utan blir annorlunda för varje lektion.

Idag hade jag flera klasser uppdelat på två 1-timmarslektioner.

Idag var det våffeldagen, vilket Jan och jag firade igår, eftersom jag inte skulle vara hemma idag. Men på Centralskolan bjöds det på våfflor, vilket innebar att jag fick äta våffla även idag. Mums! (Får bli en extra lång runda imorgon...)

Det är kul att dela ut autografer. Förr satt jag och skrev autografer medan eleverna väntade, nu har jag skrivit dem innan jag åker dit, för att vi ska hinna prata med varandra så mycket som möjligt av tiden.

Det var en fantastisk dag i skolan, men även bilresan dit och hem gick väldigt smärtfritt och var underhållande, eftersom jag lyssnar på "Ängelns lek" som ljudbok. En underbar bok och efter att ha lämnat hemmet tidigt på morgonen var jag plötsligt nere i Staffanstorp, utan att ha tyckt att det var långt att köra, bli trött eller längta efter att komma fram. Boken fängslade mig helt! Detsamma gällde hemresan.

På bilden ovan står bibliotekarien och en lärare med sina favoritböcker.

Ja, ännu en jättetrevlig dag har försvunnit, en intensiv, inspirerande och underbar dag.

Vilket får mig att tänka på visdomsorden jag har skrivit i min bok "Det glömda kriget 1808-1809":

"Det är inte åren i dina liv som räknas, utan livet i dina år!"

Jag måste säga att jag har mycket "liv" i de senaste åren som passerat, även 2010 lovar bli ett år fyllt av upplevelser och liv.

Tack alla på Centralskolan för en underbar, berikande dag!

Kramisar från Kim