Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 29 maj 2010

Ful ovana...

Tänk, ännu en ledig dag den här veckan, det börjar bli en ful ovana... Eller kanske en bra sådan !

Igår kväll fick jag ett trevligt telefonsamtal, från min käre kusin Lars-Olof. Han och hans vän Jan-Olov var ute och körde motorcykel och upptäckte att de befann sig i närheten av oss. Kunde de titta in och äta frukost hos oss nästa morgon. Givetvis! Jag blev jätteglad!

Lasse sa "Du hör när vi kommer" och det gjorde jag. Två stora Harley Davidson mullrade in på gårdsplanen och där stod två blöta skinnknuttar, på grund av att de just kört genom en regnskur, men hos oss sken solen.

Lasse och jag är nästan lika gamla. Det var hans födelsedag idag och jag tyckte det var jättekul att få laga födelsedagsmiddag till min kusin. När vi var små skulle vi gifta oss med varandra, men sedan tog vi vårt förnuft till fånga och begav oss ut på nya äventyr. Det är trots allt rätt bra att "bara" vara kusiner som tycker väldigt mycket om varandra.

Oj, vad vi har haft trevligt. Jan-Olov var en berest man och berättade om många spännande resor och upplevelser. Dessutom berättade han och Lasse om tidigare motorcykelfärder, eftersom de hade som tradition att åka ut med motorcyklarna till Lasses födelsedag.

Trots att de bara varit här en dag har jag varit i Peru, Bolivia, Island, Mexico, besökt Mayaruinerna, klättrat upp till Machu Picchu, "ätit" äggakaka med fläsk och hunnit med att berätta en hel del själv också. Tänk vad mycket roligt man kan klämma in på några få timmar.

Det är roligt att få oväntat besök av nära och kära, då ställs inga krav och de får ta det som det är, även om jag måste medge att jag efter telefonsamtalet igår sprang omkring och röjde undan lite grann inför det oväntade besöket.

Nu har de dragit vidare med motorcyklarna och jag har en diskbänk full av disk och många glada minnen inom mig. Vad vore livet utan vänner!

Kramisar Kim
(Fotot är taget på Lasse för fyra år sedan då han hämtade sin hund Theo här hos mig. Tillsammans med Lasse är hans sambo Elisabeth. Hade så trevligt under besöket att jag helt glömde av att fotografera.
)