Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 18 maj 2010

Magiska stenar

Ibland önskar jag att jag hade en magisk sten. Varför köpte jag ingen den gången jag var på medeltidsmarknad och det låg fullt med magiska stenar där och bara väntade på att förgylla livet för mig.

I Boudicas strid mot Romarna dyker det upp en magisk sten, en druidkristall. Kanske skulle jag haft en sådan istället, de verkade kraftfulla.

Varför vill jag då ha en magisk sten? Jo, för att tiden aldrig räcker till för mig. Nu är det snart kväll IGEN, och jag har inte hunnit med hälften av vad jag hade planerat att göra. Jan säger att jag planerar för mycket... Han har förmodligen rätt. Han säger också att jag är tidsoptimist... Han har rätt som vanligt...

Men tänk, om jag nu hade en magisk sten, vad mycket jag kunde göra med hjälp av den... Vilket får mig att tänka på mitt nya projekt boken Mysrys.

Åh, vad jag vill skriva. Men jag måste sansa mig, eller "hia mig", som en av mina skånska vänner alltid säger. Först ska jag se till att bli helt klar med Boudicas strid mot Romarna och få iväg den till tryckeriet.

Men tänk ändå... vilken skillnad min magiska sten hade gjort!

Kramisar Kim