Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 27 juli 2010

Boudicas strid mot Romarna har kommit


Nu har den fjortonde boken i serien om Theo och Ramona kommit från tryckeriet: Boudicas strid mot Romarna.

Som du ser på bilden är jag mycket nöjd med utseendet, precis lika nöjd med omslaget som med innehållet.

Mina korrekturläsare har haft fullt upp den här våren, och extra kort tid med Boudicaboken, ändå tog de sig tid att kommentera boken med några rader:

"En bra bok som ger mycket kunskap på ett spännande sätt!" Ann-Christin Ahlberg.

"Ännu en bra bok av Kimselius!" Annelie Nilsson.

"Kimselius har än en gång lyckats skildra en historisk händelse på ett sätt som är lätt att ta till sig. Boken överraskar och tar hela serien om Theo och Ramona vidare till en ny nivå." Kristina Fridensköld.


Ja, det var korrekturläsarnas omdömen, och de borde ju veta vad de talar om, för de tittar verkligen med kritiska ögon på mitt manus.

Nu får jag vänta på att få höra vad mina läsare tycker om boken. Researcharbetet inför Boudicaboken gjorde att jag upptäckte en helt ny sida av romartiden.

Boken har precis börjat levereras ut till butikerna och inom kort kommer du att ha möjlighet att läsa den. Om du inte hittar boken i just din bokhandel, fråga efter den, så beställer de hem den till dig.

Har även skickat in några kapitel till Smakprov, men antingen har de semester eller mycket att göra för än så länge har de inte lagt ut någon text. Men du kan gå in på min hemsida och läsa utdrag ur boken.

Så här lyder baksidestexten:
Genom en historisk brosch förflyttas Theo och Ramona i tiden, till år 61 i Britannien och hamnar i drottning Boudicas by. Snart anländer romarna och ödelägger byn. Därefter beger sig romarna mot druidernas ö Anglesey för att utplåna druiderna. Kelternas drottning Boudica är rasande, samlar kelterna och ger order om strid. Theo har oturen att få en druidkristall, vilket ställer till det rejält för honom. Theo och Ramona kämpar för sina liv. De försöker resa tillbaka till sin egen tid, utan att lyckas, istället möter de kejsar Hadrianus. Den är gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

Drottning Boudica hyllas som hjälte i England och finns som staty på många platser. I Sverige är det inte många som vet vilken betydelsefull roll hon hade under romartiden.

I och med att jag har fått ställa in den nya boken, Boudicas strid mot Romarna, i bokhyllan och fått njuta av anblicken över att ha åstadkommit ännu en bok, släpper jag nu romartiden och lägger all min energi på nästa Kimberliebok: Kimberlie - Främlingar, som ska komma ut till våren.

Därefter väntar en ny bok om Theo och Ramona. Vad den ska handla om kan jag inte avslöja, eftersom den är en tävling angående det. Du har väl inte missat tävlingen, du kan vinna en bok om du gissar rätt! Lycka till!

Kramisar Kim

4 kommentarer:

 1. Vad roligt och spännande! Och JA du ser verkligen nöjd ut på bilden!

  SvaraRadera
 2. Hej Carina. Längtar du inte efter samma känsla, att hålla DIN bok i din hand? Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Jag har inte tänkt så långt Kim, kanske en dag...

  SvaraRadera
 4. Carina... Det låter som om du börjar ge efter för det allmänna trycket! Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!