Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 9 november 2010

Saknar Theos Pompeji och längar tillbaka

Håller just nu på att bearbeta Kimberlie - Främlingar och kände plötsligt en intensiv längtan inom mig att försvinna bort i Theos värld i boken Theos Pompeji. (Jag vet, jag är lite knäpp!)

Den boken har jag burit inom mig sedan jag skrev Tillbaka till Pompeji, som blev min debutbok, även om jag hade skrivit många andra berättelser som jag hade lagt i byrålådan. Att det blev just Tillbaka till Pompeji som jag skickade in var en slump.

2006 började jag skriva på Theos Pompeji och i år var det så dags för boken att se dagens ljus. Det var fascinerande att återigen få vandra på Pompejis och Herculaneums gator i den nya boken.

Jag kan förstå mina fans som skriver och frågar om det inte kommer en ny bok snart, för jag känner likadant: Jag vill ha en ny bok att sätta i min bokhylla, ändå lever jag dygnet om med Theo/Ramona och Kimberlie/Andy. De finns ständigt i mina tankar, orden formuleras inom mig och tar mig bort i fantasin.

När jag skrev Theos Pompeji kände jag ett inre lugn inom mig, lite som att ha hittat hem igen. Älskar den boken och längtar tillbaka till den. Blev därför extra glad när boken fick oerhört fint omdömen hos Bibliotekstjänst:

Theos Pompeji, den trettonde boken om Theo och Ramona, utspelas före den första bokens äventyr. Vi får här en bild av Theos liv innan han träffade Ramona och började sina tidsresor tillsammans med henne. Författaren ger en levande skildring av livet i romarriket och människorna i Pompeji före vulkanutbrottet som förstörde staden. Fokus är på Theos familj med en mor som älskar honom och en sträng far. Läsaren får en god bild av hur ett romerskt hushåll fungerade både privat och socialt. Slavarnas situation diskuteras på ett bra sätt, Theos familj ser slavarna som en självklar del av hushållet medan hans moster har frigett sina slavar. Theo ställs inför ... (här har jag fått ta bort text annars hade för mycket av handlingen avslöjats) Språket är lättläst och för den vetgirige, historiskt intresserade läsaren finns det mycket fakta att hämta i ordlistan som avslutar boken. Boken kan läsas fristående men ger läsaren mer om den får inleda läsningen av serien. En spännande bok för slukaråldern som även kan ingå i teman om antiken. - BTJ Agneta Warheim

Visst låter det som en mycket bra recension? Iallafall blev jag jätteglad när jag läste den, eftersom jag själv älskar boken så oerhört mycket!

Ja, nu har jag skrivit av mig lite av min längtan till Theos Pompeji så det är väl bäst att jag fortsätter med arbetet på Kimberlie - Främlingar, för jag vet att det är många läsare som väntar på fortsättningen på Kimberlie och Andys äventyr på Nya Zeeland...

Kramisar Kim

Inga kommentarer: