Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 23 februari 2011

Ut ur Skrivarbubblan

Alltsedan i julas har jag levt i en skrivarbubbla, där allting har handlat om att skriva och läsa research. Allt annat har fått vänta. Håret har vuxit sig långt i brist på besök hos hårfrisörskan, hemmet kunde ha varit mer välstädat och växterna mer ompysslade. All tid har gått till att skriva och det har varit en underbar tid.

Men nu är det snart dags att ta mig ut ur den skrivarbubbla jag har befunnit mig i. Dags att möta vardagen igen, med signeringar, föreläsningar och resor. Redan i slutet av nästa vecka ska jag iväg. Tänk att januari-februari har försvunnit så fort. Jag har njutit så mycket över att kunna skriva vilken tid som helst på dygnet, och faktiskt gjort det också, alltså skrivit alla dygnets timmar.

Vet att jag nästan kommer att få separationsångest när jag ska iväg på ett uppdrag för första gången på länge, för jag vill ju stanna kvar hemma och skriva. Men när jag väl är där får jag ny inspiration, ny energi och nya ord och då är det bara att åka hem och sätta allt på pränt.

Tror inte att jag är ensam om att gå in i en Skrivarbubbla, att fokusera och bara arbeta med mitt manus. En del av mina författarkollegor reser bort, andra går på Skrivarläger etc. Jag låser in mig i mitt hem och sitter och skriver, i alla fall när det är vinter, kallt och mycket snö. Hade det varit varmare hade jag förmodligen åkt ned till min skrivarstuga i Skåne och suttit där några veckor.

Ja, det är bara att konstatera att det är dags att boka tid hos frissan, plocka fram "snyggkläderna" igen och stoppa undan joggingbyxorna och myströjan för ett tag. Men ännu är det inte dags, ännu några dagars respit har jag, några dagar som kommer att fyllas av ord från morgon till kväll. Underbart!

Har du aldrig testat att gå in i en Skrivarbubbla, alltså fokusera helt på att skriva under några dagar, en vecka, en månad eller fler... Gör det! Du anar inte hur underbart det är!

Kramisar från Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

11 kommentarer:

skrivekursus sa...

Meget genkendeligt! Også separationsangsten, når et værk er afsluttet!

ela sa...

Vad det låter spännande! Jag önskar att jag behärskade svenska språket mycket bättre - för att kunna skriva.

Författarvisionären Ebba sa...

Som att komma ut ur idet:-)När jag slutförde Manus 1, ja du vet, så var det i en bubbla. Det kändes märkligt efteråt - trodde inte jag skulle ha behov av en ny bubbla. Men nu blir det 'småbubblor' och hoppar högt när telefonen ringer ... //Kram Ebba

Trillingnöten sa...

Jag skrattade gott när jag läste att du fick ta fram finkläderna och gå till frissan :) Som sagt, det blir nog skönt att få lite nya intryck när man väl kommer ut :) kram

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ane-Marie
Precis så är det, alltid lika svårt att lämna ifrån sig ett manus, samtidigt som längtan efter att fortsätta på nästa finns inom mig.
Kram Kim

Hej Ela
Att skriva är en process som utvecklar ditt språk. Det är bara att sätta igång!
Kram Kim

Hej Ebba
Ja, det är som att komma ut ur ide. Härligt med "småbubblor". Händer mig också! Kram Kim

Hej Trillingnöten
Ja, det ÄR kul att komma ut bland folk igen. Vi lever isolerat ute i skogen, som i en alldeles egen värld.
Kram Kim

Kicki65 sa...

Hej!
Låter verkligen jättekul att skriva. En gång i tiden var jag en hejare på att skriva berättelser och uppsatser, som det så vackert hette, men det föll bort. Synd!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Kicki65
Tror säkert att du fortfarande har förmågan inom dig, men att det just nu finns så mycket annat i ditt liv att du inte riktigt har tid att sätta dig ned för att formulera orden. De kommer tillbaka!
Kram Kim

franziengland sa...

De du ska träffa blir nog glada att du kommer ut i alla fall, ha ha. Hoppas du får ut mesta möjliga av dina sista skrivardagar! Kram.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja, det hoppas jag. Mitt första evenemang utanför hemmet är Underbara Ungar. Ja, jag skriver för fullt!
Kram Kim

Peter Fowelin sa...

Jag älskar också skrivarbubblan!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Peter
Ja, det är en underbar känsla!
Kram Kim