Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 21 mars 2011

Mellan fantasi och verklighet

Att skriva historiska äventyrsböcker är en balansgång mellan fantasi och verklighet. Å ena sidan vill jag få med så mycket som möjligt av den riktiga historiska faktan, å andra sidan vill jag göra en så spännande bok att du som läsare inte kan lägga den ifrån dig. DET är en balansgång...

Som du säkert vet skriver jag just nu om andra världskriget och jag har lovat en av mina läsare att böckerna inte ska bli för hemska, vilket inte är så lätt, eftersom det fanns så mycket grymhet under andra världskriget.

Därför försöker jag själv balansera mellan fantasi och verklighet, lever i nuet samtidigt som en del av mig faktiskt ÄR mitt i andra världskrigets fasor.

Jag har gjort det förut, skrivit om hemska historiska händelser: Svarta döden som handlar om pesten på 1300-talet, Det glömda kriget 1808-1809, som var ett mycket grymt och hemskt krig, Giljotinen som handlar om franska revolutionen där de högg av huvuden på löpande band och Kinesiska Draken, som utspelar sig under två mycket manipulerande envåldshärskares tidsepoker. Boudicas strid mot Romarna är ett gränsfall, för boken är hemsk när det gäller ond bråd död, ändå andas den hopp och livsglädje.

Ja, jag har gjort det förut, beskrivit onda, hemska händelser och personer, men aldrig tidigare har det varit så gripande som den här gången.

Nu ska jag snart ta ut hundarna på eftermiddagspromenad och jag vet vad som kommer att hända... Trots att jag går mitt ute i skogen, med höga granar runt mig, kanske något enstaka rådjur som kikar på mig uppifrån en höjd, färsk älgspillning på stigen, hundar som pockar på uppmärksamhet och snö som ska pölsas igenom, så är jag inte riktigt där. Jag befinner mig någon annanstans, där det är höga taggtrådsstängsel, där folk vandrar omkring som levande benrangel, där folk tar skydd för fallande bomber, där varje ord du säger måste övervägas noga för att du inte ska utsätta dig för fara.

Det är där jag befinner mig i mitt huvud, trots att min kropp befinner sig någon helt annanstans. Det är då jag befinner mig mellan fantasi och verklighet. En plats jag älskar att vara på!

Hur är det för dig? Har du läst någon av mina böcker? Har jag lyckats fånga dig med mina ord och ta med dig till det där gränslandet mellan fantasi och verklighet. Skriv och berätta! Det skulle vara mycket roligt att få veta!

Kramisar Kim
  
Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

7 kommentarer:

  1. Intressant läsning! Instämmer, det är en svår balans som jag själv brottas med när jag skriver. Hur mycket blod får rinna över boksidorna egentligen?! Vad är spännande och vad är bara läskigt, den gränsen är ju inte samma för alla?

    SvaraRadera
  2. Hej Jonna
    Det där tyckte jag om "Hur mycket blod får rinna över boksidorna?" Bra skrivet! Har du något nytt på G?
    Kram Kim

    SvaraRadera
  3. Hi, hi - vad finns mellan fantasi och verklighet? = Kim!
    /Kram Ebba

    SvaraRadera
  4. Hej Ebba
    Det var kul sagt! Skrattar åt dina ord! Tack, tyckte om dem!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  5. Jag har faktiskt försökt hitta dina böcker i en bokhandel nära mig, men de finns inte? Nu frågade jag inte för jag hade inte tid, men finns de i de större bokhandlarna? Är väldigt nyfiken på att läsa något av dig. :)

    Kram

    SvaraRadera
  6. Intresant! Hoppas du fick en fin promenad med vovvarna. Precis som en skrev här, vad finns mellan fantasi och verklgihet, hi hi

    Kram

    SvaraRadera
  7. Hej Nina
    Tråkigt att din bokhandel inte har mina böcker. Antingen kan du be dem ta hem dem eller så kan du se under http://kim-m-kimselius.blogspot.com/p/har-kan-du-kopa-kims-bocker.html om du hittar någon bokhandel i din närhet som har samtliga mina böcker. Nu för tiden brukar bokhandeln bara ha den allra senaste boken inne.
    Skulle vara kul om du hörde av dig när/om du läser någon av dem. Du kan läsa smakprov ur samtliga böcker på min hemsida så får du se vilken du vill börja med.
    Kram Kim

    Hej Katarina
    Hade en underbar promenad med hundarna och har haft ett par promenader till sedan dess. Skönt med hundar, det gör att man kommer ut. Ja, fantasi/verklighet... spänning...
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!