Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 23 mars 2011

Elisabeth Taylor är död

Har varit fascinerad av Elisabeth Taylor ända sedan jag såg henne första gången i filmen Lassie. Tror säkert att det egentligen var hunden som fängslade mig den gången, men när jag upptäckte att den där flickan som var med i filmen även fanns med i andra filmer, tyckte jag det var spännande att se Elisabeth Taylor växa upp och gifta sig ett antal gånger med Richard Burton.

En av de filmer som etsat sig fast i mitt minne är Cleopatra, där Elisabeth Taylor var helt fantastisk. Den filmen etsade fast Egypten inom mig och en spirande längtan om att resa dit började växa inom mig. Det resulterade i min bok Faraos förbannelse i slutändan. Ja, tänk vilka omvägar livet kan ta ibland...

Idag den 23 mars 2011 dog Elisabeth Taylor när hennes hjärta gav upp. Hon blev endast 79 år gammal.

Elisabeth Taylor föddes i London 27 februari 1932 och hade dubbelt brittiskt och amerikanskt medborgarskap. Hennes föräldrar var från USA men hade sedan några år bott i Storbritannien när Elisabeth föddes.

Redan direkt hon hade lärt sig gå började Elisabeth ta balettlektioner och hennes klass fick uppträda för den engelska kungafamiljen.

Vid sju års ålder flyttade Elisabet till USA tillsammans med sina föräldrar och de bosatte sig i Los Angeles. En talangscout uppmärksammade hennes skönhet. Elisabeth Taylor skrev sitt första filmkontrakt som nioåring, och debuterade 1943 i filmen There's One Born Every Minute.


Sitt genombrott fick Elisabeth Taylor som elvaåring i filmen Lassie på äventyr (1943). Hon blev snabbt en populär barnstjärna.

Hon blev en firad karaktärsskådespelerska och har fått två Oscars, i filmerna Inte för pengar och Vem är rädd för Virginia Woolf.

Elisabeth Taylor, eller Liz Taylor som hon ofta kallades, ingick sitt första äktenskap som 18-åring. Under sin livstid kom hon att gifta sig åtta gånger. Två av dessa med Richard Burton.

Elisabeth Taylors hjärtproblem har varit jobbigt för henne och Tidningen Globe återger ett samtal som Elizabeth Taylors vän Mel Ferrer uppges ha haft med flera källor. - Hon kunde inte vänta på att få komma till himlen. Med tårar i ögonen sa hon till mig: "Jag kommer inte ha ont längre. Jag kommer att vara tillsammans med Richard (Burton, reds. anm). Det är allt jag bryr mig om."

Det är så jag alltid kommer att minnas Elisabeth Taylor, tillsammans med Richard Burton, deras eviga "hat/kärlek". De två var ämnade för varandra, även om de inte alltid förstod det. Nu har de äntligen återförenats, förhoppningsvis för evigt den här gången...

En stjärna har slocknat på jorden, men tänts i himlen istället...

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.