Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 16 april 2011

Hjälp! Vad har jag gjort?!

Idag har jag varit på styrelsemöte för Författarcentrum Riks. Denna gång var mötet i Malmö. Författarcentrum är uppdelat på fyra olika delar: Syd, Väst, Öst och Norr. Sammanhållande för dessa fyra är Riks. Därför är det extra roligt att åka på de här årsmötena, eftersom det kommer författarkollegor från hela landet.

Men idag hade jag nog gjort bäst i att hålla mig hemma...

För plötsligt fattades det en revisorsuppleant och jag var den enda som inte redan hade något styrelseuppdrag, mitt namn föreslogs och jag slog genast ifrån mig. Nej, jag är inte bra på siffror (vilket min man kan intyga). Då förklarade ordförande att jag bara behövde hoppa in ifall någon av de ordinarie revisorerna inte kunde komma. Okej, det lät ju inte så svårt, eller hur? Jag tackade ja.

Plötsligt säger valberedningen att det fattas en REVISOR och då sa ordförande, jamen vi har ju Kim och så blev jag vald till revisor. Gissa om jag blev chockad... Men jag lär väl mig. Conny, den avgående revisorn, lovade att sätta mig in i det hela och jag tänker verkligen se till att han gör det också! För när jag tar på mig ett uppdrag vill jag göra bra ifrån mig!

Författarcentrum är en svensk idell förening för yrkesverksamma författare som startades 1967 på initiativ  av Siv Arb, Peter Curman coh Gösta Friberg. Syftet med föreningens arbete är att sprida litteraturen i samhället, skapa möten mellan författare och läsare, verka för en breddning av kulturutbudet och slå vakt om åsikts- och yttrandefriheten. Föreningen har ca 1300 medlemmar.

Författarcentrum är uppdelat i fyra regioner: Norr, Öst, Väst och Syd, med kontor i Luleå, Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Författarcentrum driver Författarförmedlingen, Sveriges största förmedlare av författare. Genom förmedlingen bokas författare till uppläsningar, författarbesök i skolan, skrivarverkstäder, debatter, föredrag, poesifestivaler, studiedagar m.m. Författarförmedlingens service är kostnadsfri. Verksamheten finansieras med stöd från Statens kulturråd.
 
Författarcentrum Öst startade 1998 Podium förlag i syfte att verka för en bredare bokmarknad med hjälp av print-on-demand. Böcker på minoritetsspråk, tvåspråkiga utgåvor, barnböcker och klassiker är exempel på utgivningen. Medlemmar i Författarcentrum kan ge ut sina böcker genom Podium Distribution. 

Förutom den chockartade upplevelsen av att plötsligt ha fått revisorsuppdraget, hade jag en otroligt trevlig dag tillsammans med kollegor som det var länge sedan jag träffade. Synd att Sverige är så avlångt att det innebär långa avstånd när vi ska resa till varandra. Nästa gång är mötet i Umeå... Dit måste jag resa eftersom jag nu är revisor. Det gör ingenting. Jag älskar Umeå, trots att jag bara har sett staden på vintern när det var isskulpturtävling och jag vurpade omkull rejält på gångbanan. Oj, vilket minne!

Sitter här, fortfarande lite omtumlad av hur lätt de kan "lura" in en i styrelsen. Fast vet du... Jag tror det kommer att bli jättekul, trots allt!

Nej, nu ska jag försvinna bort i fantasin till andra världskriget tillsammans med Theo och Ramona. www.theoochramona.se 

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.