Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 25 maj 2011

Jag klarade det! / Snapphaneskolan Knislinge

Det var med bävan jag åkte iväg i morse för att hålla fyra föreläsningar, inte för att jag var rädd för att tala inför klasserna, utan för att min röst kom tillbaka lite knaggligt först igår efter nästan två veckors tystnad, på grund av stämbandsinflammation.

Fick mycket fint mottagande på Snapphaneskolan i Knislinge. Det är andra gången jag besöker skolan och jag fick höra många positiva saker från mitt förra besök: Hur elever hade kommit igång att läsa, skriva och så vidare.

Jag bad om en kopp te för att lena halsen innan jag började prata, laddad med en burk honung i väskan, men den behövde jag inte plocka fram. Det visade sig nämligen att en av lärarna var en flitig Kinaresenär och undervisade i Kinesiska. Hon hade ett underbart Olongte med ginseng, som hon kokte kanna efter kanna och hällde upp på termos till mig. Tror jag drack tre stycken stora tv-kannor, som de kallades när jag var barn, eftersom folk kokte kaffe och hällde på fina termoskannor att ha vid tv:n. (Fick höra att Kinesiska var ett mycket populärt ämne och det var många som ville läsa Kinesiska, men tyvärr inte fick plats. Tänk vad häftigt, att kunna tala Kinesiska!)

Tack vare massor av varmt te, underbara elever och väl förberett inför mitt besök med mikrofon, kunde jag tala i normal samtalston, trots att rösten plötsligt försvann mitt i orden ibland. Vet inte om det bara var jag som tänkte på det, eftersom jag var rädd att jag plötsligt skulle stå där helt tyst igen.

Rösten var skrovlig och det var ansträngande att prata, men med magstöd och te fungerade det trots allt väldigt bra. Ingela som hade hand om mig, hörde nog hur ansträngd min röst var, för hon föreslog att vi skulle slå ihop två klasser så att jag fick en lektion mindre. Tyvärr lät det sig inte göras idag, så det blev fyra lektion. Däremot flyttades en av morgondagens lektioner ihop med en av dagens, vilket innebär att jag bara har två lektion imorgon.

Det är så härligt att träffa alla dessa underbara elever runt om i vårt land, lyssna på dem, besvara deras frågor, stötta, uppmuntra och inspirera.

Läraren i kinesiska skickade med mig lite Olongte för att jag skulle fortsätta kurera mig, så det blir några fler kannor te innan det är dags för sängen. Har ju en föreläsningsdag imorgon och dessutom ska jag signera på Akademibokhandeln Gleerups i Lund på lördag och nya föreläsningar nästa vecka, och veckan därpå...

Sedan blir det sommarlov och då ska jag skriva en alldeles ny bok, som jag inte tänker avslöja något om förrän den är helt klar...

Är så glad att det gick bra idag, ja faktiskt jublande glad, men trött efter anspänningen. Tola har nog inte sovit så mycket idag utan väntat på mig, för hon suckade just till och började sedan snarka, nöjd efter vår promenad och kvällsmålet.

Nej, nu ska jag ta mig en kopp te igen, smörjmedel för trötta stämband!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

5 kommentarer:

Författarvisionären Ebba sa...

Vilka fina nyheter - förstår att det var extra roligt idag eftersom du varit tyst så länge.
Lycka till imorgon och framöver och hoppas så att din röst ska hålla:-)

Vad nyfiken jag blir - ska du inte berätta någonting? Kan du hålla dig? Är det en byrålådsbok eller en ny idé?
Kram Ebba

Maria Engelwinge sa...

Besök från engagerade människor brukar vara mycket uppskattat i skolans värld, säger jag som fd lärare. Kan tänka mig att det var väldigt roligt för eleverna att lyssna på dig.
I går kom din bok! Den står i hyllan av olästa böcker, snart blir det dags att plocka fram den:).
Skönt att det är bättre med halsen.
Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ebba
Ja, det var härligt att kunna föreläsa igen, även om det var nervöst, eftersom jag var rädd att rösten plötsligt skulle försvinna, lika fort som förra gången.
Tack!
Nej, berättar ingenting. Det här är mitt sommarprojekt. En helt ny bok som jag ska "koppla av med" i sommar innan jag skriver färdigt nästa "riktiga" bok...
Kram Kim

Hej Maria
Åh, vad roligt! Ska bli spännande att höra vad du tycker om den!
Tack!
Kram Kim

franziengland sa...

Bra jobbat Kim! Vilken pärs! Skönt att du lyckades genomföra allt, speciellt för eleverna förstås.
Spännande med en ny bok!!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Tack! Har hållit två lektioner till i samma skola idag. Märkte att rösten var ansträngd och glad att de hade flyttat en av dagens klasser till gårdagen och slagit ihop två klasser till en stor grupp.
Ja, det är jättekul med en ny bok, längtar så att få "koppla av" med den...
Kram Kim