Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 10 maj 2011

Superkul dag i Brännaregårdsskolan och Gränums skola

Tänk att få känna sig glad och fylld av inspiration efter en lång, intensiv arbetsdag, visst är det härligt? Det är precis så jag känner mig nu, efter att ha föreläst för fantastiska elever på Brännaregårdsskolan i Olofström och i Gränum skola.
Helt underbart vackert!
Lite av glädjen kommer även av den underbara vår/sommardagen. Över +20 grader, strålande sol och blommande träd och buskar varthän jag än såg. Vilket i och för sig också visade sig genom att jag vaknade med svår allergi i morse. Det värsta är att även om jag tar min astmamedicin sätter sig allergin på stämbanden och jag låter som om jag är mycket, mycket förkyld. Men skam den som ger sig.

Med underbara elever och lärares hjälp, massor av vatten och te har jag genomfört samtliga av dagens lektioner utan att tappa rösten helt och hållet. Mycket kommer sig också av den röstträningskurs som jag har gått för några år sedan hos Författarcentrum Syd, och de rösttips jag fick när jag turnerade runt med två skådespelare för några år sedan.

Kan man bli annat än glad vid åsynen av ett sådant här träd?
Idag har vi arbetat med skrivprocessen... Ja, i alla fall var tanken att vi skulle det, men vi har halkat in på mycket annat också. Bland annat har vi talat väldigt mycket om andra världskriget, koncentrationslägren och många av händelserna som skedde under krigsåren.

Jag passade nämligen på att hämta mina STORA vepor på omslagen av På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa, hos Bertil Knoester i Olofström. Visade upp några av bilderna och berättade om de stora veporna för eleverna, vilket gjorde att frågorna kom. När jag visade omslagen och frågade hur många som blev sugna på att läsa böckerna om andra världskriget, sträckte samtliga elever i klassen upp händerna! Wow! Känns som om jag valt ett mycket bra ämne den här gången!

De entusiastiska eleverna hade mängder av frågor OCH tips om vad de tyckte jag skulle skriva om nästa gång. Nu har jag besökt båda dessa skolor två gånger och det kändes vemodigt idag när jag visste att jag inte skulle komma tillbaka igen... Fick blommor på båda skolorna och blev jätteglad.

Hade skrivit om min allergi på nätet i morse och fick tips av en av mina Facebooksvänner om att det kanske var E330 som var boven...
Värt att testa!

Älskar att köra runt i Sverige och se vårens framfart över landet. Första gången jag var i Olofström hade björkarna precis börjat slå ut. Nu var nästan alla träd utslagna när jag körde genom skogen hem. Så vackert!

Imorgon är det skrivardag och på torsdag ska jag iväg på föreläsningar igen. Det snurrar på för fullt just nu. Tack och lov för Stephen Kings bok Det mörka tornet som snurrar som ljudbok i bilen! Längtar redan efter nästa föreläsningsresa!

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

6 kommentarer:

Författarvisionären Ebba sa...

Vilken underbar dag du haft idag:-)
Undrar om vi uppskattar våren mer än vanligt efter de två tunga snörika vintrarna eller om det är en särkilt vacker vår i sig iår? Själv älskar jag träd, men har nog inte tittat SÅ mycket på dem tidigare som nu för grönskan är så påtagligt skir och grönskimrande.

Det där med E330 tror jag stenhårt på!
Jag har själv kommit underfund med (för många, många år sedan) att min migrän utlöses av E621 som är detsamma som Natriumglutamat. Numera är det en känd faktor och det kan till o med stå på vissa varor (rökt kalkon, skinka, köttbullar o många 1/2-fabrikat) att de INTE innehåller just Natriumglutamat.
Men fortfarande måste jag läsa på alla förpackningar när jag handlar. Det finns t om i citronpeppar ...
Tror jag ska skriva ett inlägg i min egen blogg om det här endera dagen.
Vad bra att du länkade till E330-sidan - ska skicka den till min bonus-sonson.
Tack & Kram o hoppas du blir bättre

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ebba
Kanske är det så, att vi uppskattar våren mer än vanligt, men samtidigt har våren verkligen exploderat i år, värmen har hållit i sig, solen har stannat kvar, inga moln, inget regn. Det känns som sommaren! Om man bortser från att allt inte är lika grönt...
Jag också! Glutamaten har vi för länge sedan slängt ut ur vårt hus. Vi försöker äta så "rent" som möjligt, ekologiskt, inte konstiga tillsatser etc. Man mår så mycket bättre då!
Tycker absolut du ska blogga om det, för det är ett intressant ämne som borde diskuteras mer!
Kram från en fortfarande allergisk Kim

franziengland sa...

Jag tycker att den där delen av ditt jobb verkar SUPERKUL!! Trist med allergin dock. CD-böcker i bilen är fantastiskt, under alla år jag jobbade så mycket varenda vecka, var det den enda "läsning" jag hann med och det var en lisa att få sätta sig i bilen och köra någonstans.
Ha en bra dag!

franziengland sa...

Mycket intressant läsning om citronsyran! Trots att jag jobbat inom livsmedelsindustrin och mat, har jag aldrig hört detta samband förut...

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja, det är jättekul att träffa barnen och inspirera dem. Önskar jag kunde komma till England och föreläsa för dina barn också... Ja allergin är pest!
Blev lite upprörd när jag skulle beställa hem fortsättningen på det Mörka Tornet och de inte fanns som ljudböcker, de fanns inte ens som vanliga böcker, bara som pocket. Vart är bokmarknaden på väg egentligen, om en bok inte ens har en livslängd på ett år!!!
Jag tyckte också det var intressant att läsa om citronsyra. Nu läser jag igenom alla innehållsförteckningar här hemma innan jag stoppar i mig något! Ändå är vi noga med att hålla maten så "ren" som möjligt
Kram Kim

franziengland sa...

Ja, det vore kul om du kom hit :) , men det tycker nog varenda skolklass i Sverige och på det sättet blir det inga nya böcker.
Blir spännande att höra om du märker någon skillnad på allergin när du utesluter citronsyran!