Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 8 juli 2011

Vinn boken På liv och död i andra världskrigets skugga

Nu ligger första boken om andra världskriget På liv och död i andra världskrigets skugga hos tryckeriet. Snart kommer böckerna till mig och då tänkte jag passa på att lotta ut några böcker till mina bloggföljare.

Vill du ha chans att vinna en bok är det enda du behöver göra att följa min blogg. Om du redan har lagt till dig som bloggföljare behöver du inte göra något. Om du INTE har lagt till dig som bloggföljare kan du göra det till höger här på min bloggsida under: FÖLJ GÄRNA MIN BLOGG.

När På liv och död i andra världskrigets skugga kommer från tryckeriet lottar jag ut flera böcker. Ju fler bloggföljare, desto fler böcker lottas ut.

BAKSIDESTEXT:
En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter, som bara har en enda utväg: Döden!
En fängslande bok som skildrar andra världskriget från olika sidor: en tysk familj, gömda personer, samt judar i koncentrationsläger. Boken beskriver även många av andra världskrigets händelser genom de olika personernas upplevelser.


Omdömen om boken:
"En spännande och välskriven berättelse från vår mörka historia. Jag skulle inte vilja byta plats med Theo och Ramona." Ingela Svensson

"Mycket bra skrivet. Personligt och fångande!" Kristina Fridensköld

"Trots ett tema som är både känsligt och ofta tabubelagt tycker jag att Kim gjort ett storartat jobb med den här boken!" Annelie Nilsson

Om du inte har turen att vinna Första boken om andra världskriget har du en chans att vinna den Andra boken På flykt från andra världskrigets fasa, när den kommer från tryckeriet.

Glöm inte att kika in här på bloggen för att se om du har vunnit! Lycka till!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

20 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad roligt att du gör sånt här kul! :) Ha en fin dag!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Trillingnöten
Har alltid trott på "delad glädje är dubbel glädje". Därför delar jag med mig av böckerna när de kommer från tryckeriet för att andra ska bli lika glada som jag blir över att få sätta en ny bok i bokhyllan... Oj, vilken lång mening det blev!
Detsamma!
Kram Kim

razaha sa...

Klart att jag vill vara med på det.
Mina barn älskar böcker liksom mig.
Ha det
Kram

Kim M. Kimselius sa...

Hej Anita
Kul. Bara att börja hålla tummarna då!
Kram Kim

tina sa...

hur lottar du? tar du bara någon som förra gången?märkte att barnet som vann förra gången har en fanblogg om dig. Måste man ha det för att vinna?

o hur gör man för att vara med om man inte har google?

Marina sa...

Jättespännande - håller alla tummar jag har...inte så många men ändå...

Kim M. Kimselius sa...

Hej Tina
Alla bloggföljarna skrivs upp på små lappar, som viks ihop för att inte namnen ska synas. Därefter läggs de i en ask och någon helt annan än jag drar vinnarna. Allt för att det ska gå rättvist till. Nej, du behöver inte ha någon fanblogg för att vinna. Det var många andra än den flickan som vann en bok och de följer bara min blogg.
Det enda du behöver göra är att skapa ett Google konto, vilket du kan göra i samband med att du klickar på knappen där det står att du kan följa min blogg.
Lycka till både med att lägga upp kontot och vid lottdragningen!
Kram Kim

Hej Marina
Ja, det är bara att hålla på, det är slumpen som avgör, helt och hållet!
Kram Kim

Författarvisionären Ebba sa...

Kul - det var ju precis den boken jag önskade mig i förra utlottningen - bara att hoppas nu då när du är så generös:-)

Kram Ebba

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ebba
Ja, då är det bara att hålla tummarna! Tack för att du tycker jag är generös! De orden värmer! Blir ledsen när folk skriver att jag bara ger böcker till kompisarna och fansen... Det är ju ren lottning, den som har tur att vinna blir glad, den som inte vinner blir ledsen, det förstår jag. Men jag kan ju inte skänka en bok till alla...
Håller tummarna för dig också, även om jag inte på något sätt kan påverka lottningen.
Kram Kim

Anneli sa...

Spännande med ny bok! :)
Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Anneli
Ja, snart kan jag sätta TVÅ nya böcker i min bokhylla! Längtar! Kanske längtar jag mer än vad fansen gör efter att få läsa dem...
kram Kim

Isa sa...

Hej Kim! Har äntligen hittat var man kan skicka en kommentar! Roligt att kunna vara med och tävla! Jag älskar dina böcker!!
Hälsa alla dina hundar från våra fem!
Kramar från Isa

Kim M. Kimselius sa...

Hej Isa
Kul att du lagt till dig som bloggföljare och har lagt till en kommentar. Tack! Blir jätteglad att du berättar att du tycker om mina böcker.
Lycka till i utlottningen!
Kram Kim

Jill sa...

Hej Kim!
Vad roligt med en utlottning!
Jag läste Tillbaka till Pompei när jag var något yngre än vad Ramona var i den boken. Det blev min älsklingsbok och jag läste den många gånger. För bara 1 år sen fick jag reda på att det fanns flera böcker om Ramona och Theo så som vuxen har jag nu läst alla böckerna som biblioteket hade :) de är lika bra som den första och även som vuxen är de väldigt spännande att läsa.
Jag hoppas förstås att jag vinner :) annars köper jag den när den kommit ut.
Kram Jill (26 år)

Kim M. Kimselius sa...

Hej Jill
Vad roligt att du hörde av dig och berättade!
Ja, det är faktiskt så med mina böcker att jag har lika många vuxna läsare som barn och ungdomar. Den yngsta som har läst mina böcker är SEX ÅR, flera sjuåringar har läst dem... Den äldsta som har läst den är/var 98 år. Har fått brev från i stort sett alla åldrar. Blir därför jätteglad när du också skriver och berättar hur mycket du tycker om böckerna.
Ja det är bara att hålla tummarna, snart kommer boken från tryckeriet och då dras vinnarna. Snart är det ny utlottning på nästa bok. Det innebär att så länge du är bloggföljare har du alltid chans att vinna en bok här. Lycka till!
Kram Kim (fin bild på dig och ditt lilla barn!)

Otto sa...

Hej, jag har läst dina böker i skolan. En bok har jag hört den handla om "Vikingar". Den var mycket spännande!! Den är min favorit.
Ha det bra
MVH Otto

Otto sa...

Hej, jagr har läst dína böker i skolan!! En bok som heter "Vikingar" tror jag. Jag tycker de är mycket bra!! Jag tycker "Vikingar" var bäst. Den handlade om riddar i allafall.

Ha det bra!!!:)

Kim M. Kimselius sa...

Hej Otto
Vad roligt att du hörde av dig och berättade att du tycker om min bok, tack! Jag har skrivit både Vikingaträl och Riddarsvärdet.
Ha ett jättefint sommarlov!
Kram Kim

franziengland sa...

Du är verkligen generös i många avseenden Kim! Jättekul med utlottning. Precis som alla andra håller jag tummarna. Kram.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Tack för dina fina ord!
Kram Kim