Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 15 augusti 2011

Utveckla språket

Nästa gång du får dåligt samvete för att du har ägnat flera timmar åt att läsa en bra bok, tänk då på att du har utvecklat ditt språk och ökat på ditt ordförråd.

Antingen du drömmer om att bli författare, eller redan har blivit det, är det bra att läsa mycket. Helst olika genre och inte bara fastna i samma typ av böcker.

Lär dig att välja andra böcker än vad du normalt skulle läsa. Biblioteken är fulla av spännande, fängslande, intressanta böcker i de mest skiftande ämnen. Frossa riktigt ordentligt på utbudet, välj och vraka och ta med dig en bärkasse böcker hem.

Dina berättelser vinner mycket på att ditt språk utvecklas.

När jag började läsa Stephen Kings böcker var de spännande och fängslande, men hans senaste böcker är otroligt välskrivna, ordrika och svåra att lägga ifrån sig. Det är härligt att följa en författares utveckling och se hur språket förändras med tiden.

Sätt dig ner med din bok och läs i lugn och ro, låt dig fångas av berättelsen, men sluka även orden och lägg dem på minnet. Ha några underbara, ordrika timmar!

Här hittar du fler skrivtips!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se