Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 20 augusti 2011

Säljande bokomslag

Bokens omslag är väldigt viktigt för att fånga läsarna. Men vad du kanske inte har tänkt på är att omslaget kanske även kan fånga uppmärksamhet av helt annat slag.

Läste det här på John Kremers Blogg:

Skådespelaren och regissören Sean Penn fick frågan hur det kom sig att han bestämde sig för att göra en film av boken "Into the Wild".

Han svarade då: "När boken först kom ut gick jag in i bokhandeln, såg omslaget (bedömde den utifrån omslaget), köpte den, läste den två gånger, somnade, vaknade och började arbetet med att se om det fanns en möjlighet att göra film av boken."

Sean Penn sa också: "Omslaget fångade mig omgående... Jag fattar många av mina beslut bara genom att bedöma omslagen på böcker."

Det är precis så ett bokomslag ska fungera. Det ska dra till sig läsare, få dem att plocka upp boken, köpa den och läsa. Det var vad som hände Sean Penn. Det är därför bokomslagen är så viktiga, inte bara för den första försäljningen, eller för det första intrycket, utan också för möjligheten till försäljning av filmrättigheter etc.


Tycker jag har lyckats rätt bra med mina bokomslag, eller vad säger du om de här två? (Se de andra bokomslagen på www.kimselius.se)
Nu vet du hur viktigt det är att få rätt omslag till en bok!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se