Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 21 augusti 2011

WOW! Helt underbart Boksläpp på Bokia i Karlskrona

De senaste dagarna har varit helt överväldigande och intensiva, efter att jag berättade att jag skulle ha Boksläpp hos Bokia i Karlskrona lördagen 20 augusti. Två tidningar ringde och intervjuade mig och jag var med i direktsändning i radio. Här kan du lyssna på programmet (Fredag 19/8 16.00-16.30. Intervjun med mig börjar cirka 16.08.) (Dessutom kom en av tidningarna, Sydöstran, under signeringen, fotograferade och intervjuade mina fans, för ännu en artikel.)

Det var lite av "Bokmässa-känsla" av hela evenemanget hos Bokia igår.
Böckerna låg snyggt uppstaplade när jag anlände.

Fick en go lyckönskningskram av butikschefen Niclas innan allt satte igång. Han hade dagen till ära köpt hem lite dricka och kakor att bjuda kunderna på.

Så kom de första, här är det Jeanette och mitt stora fan Ann-Charlotte.


Det var helt underbart med alla dessa entusiastiska läsare, som hade så mycket gott att säga om mina böcker.

Alla tog god tid på sig och en del stannade kvar, trots att de fått sina böcker signerade och en pratstund med mig. Några plockade till sig ytterligare böcker och ställde sig ännu en gång i signeringskön.

Något som jag tycker är väldigt roligt är att många av mina läsare har blivit mina facebookvänner. Det gör att vi ständigt håller kontakt och därför har vi mycket att tala om när vi möts på riktigt. Här diskuterar vi autografer och jag fick höra varför läsarna så gärna ville köpa de signerade böckerna första dagen de släpptes, jo, för att böckerna blir mer värda då. Denna kvinnas mamma hade Elvis Presleys autograf, så min autograf är i gott sällskap i hennes samling!

Ibland är det svårt att välja. Nu har jag kommit ut med nitton böcker och det finns många intressanta ämnen och plånboken räcker inte alltid till för alla de böcker man vill ha. På bokmässan i Göteborg (22-25 september i år) är det faktiskt många som köper tio böcker eller fler. Förra året kom det två morföräldrar med två STORA resväskor och köpte samtliga mina böcker, sjutton stycken, i dubbel upplaga till sina barnbarn...

Jag serverade cider och bjöd på kakor och vindruvor. Ser du vasen med rosorna? Den fick jag av en av mina facebookvänner/läsare, Ing-Marie. Något som gjorde mig mycket glad. Rosorna doftade ljuvligt och gav ännu mer feststämning åt Boksläppet.

Här ser du Ing-Marie som jag fick rosorna och vasen av. I gengäld fick hon en Theo/Pluto-mugg av mig. Tur att Jan hade varit förutseende och fyllt bilen med böcker, eftersom bordet annars hade haft betydligt mindre böcker till slut. Nu kunde Jan hämta böcker och fylla på så fort någon titel tog slut. Vilket han var tvungen att göra många gånger.

Om du läste på min facebooksida igår lovade jag överraskningar under Boksläppet. Det innebar att jag delade ut presenter till några av läsarna. Här är det Ida som har fått den nya Theo/Ramona-t-shirten. Personligen tycker jag att detta är den snyggaste t-shirten, för jag älskar färgkombinationen på omslagen!

Det är inte alltid så lätt att veta vilken av alla böcker man ska ta: om de passar till just den åldern man har tänkt sig köpa boken. Därför tycker jag det är så kul med mina böcker, eftersom jag har läsare från sju år upp till nittioåtta som läser mina böcker. Vissa böcker passar vissa åldrar bättre. Till de yngre brukar jag rekommendera serien om Kimberlie och Andy, men även Tillbaka till Pompeji, Vikingaträl, Snapphanar, Snapphaneresan, Riddarsvärdet, Jag är ingen häxa och Theos Pompeji. (Se alla böcker här)

Pojkarna brukar välja Svarta Döden, Vikingaträl, Riddarsvärdet, Det glömda kriget 1808-1809 och nu även På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa....

Det var härligt många människor runt mig hela tiden, så jag skrev autografer för fullt!

Det känns fantastiskt att ha så många olika titlar att erbjuda läsarna. Butikschefen Niclas sa att jag måste komma ut med MINST två nya böcker per år... Och jag som bara hade tänkt skriva en enda bok till nästa höst... Få se om jag lyckas med det, jag menar att bara skriva EN bok...

Det är inte så lätt att bara skriva en enda bok när huvudet är fyllt med minst fem-sju nya böcker. Dessutom är byrålådorna fortfarande fyllda av färdigskrivna böcker!

Efter en sådan intensiv dag, med så många underbara kommentarer om mina böcker blir jag otroligt inspirerad att skriva, även om jag inte orkade göra det när jag väl kom hem. Då var det mat och högläge med benen som gällde. Men trots att jag satt i lugn och ro framför tv:n, mätt och belåten, kunde jag inte koncentrera mig på programmet. Tankarna gick hela tiden till den otroliga Boksläpps/signeringsdagen som låg bakom mig.

Min Facebookvän Malin arbetade och kunde inte komma, så hon skickade sin man Stefan i hennes ställe, för böckerna var hon ju tvungen att ha!

Det började lugna ned sig och signeringstiden närmade sig sitt slut. Mina Göteborgsfans som hela tiden hållit sig i bakgrunden, hade tålmodigt väntat i en timma på att få prata med mig. Men ännu fick de ge sig till tåls ett tag.

För som vanligt kom Marie inrusande i sista stund för att köpa mina signerade böcker. Vi skojade lite om det och jag sa: "Sist du kom regnade det för du var alldeles blöt." Men det visade sig att hon hade cyklat så fort att hon hade varit så svettig. Marie skojade tillbaka och sa att hon kunde tänka sig att jobba som min assistent: "Fast då får jag väl lära mig att passa tiden bättre!"

Ja, det är otroligt roligt att signera och få prata med läsarna, både nya och gamla, kända och okända.

Här är Jessica som kört från Göteborg tillsammans med sin man och son, som förresten är döpt efter mig, eftersom Jessica är ett stort fan till mina böcker. När signeringen var över gick vi iväg och tog en härlig fika och en lång pratstund. "Lill-Kim" hade spring i benen och jag erbjöd mig att följa honom och då hittade han och jag dessa underbara fåglar...

De är gjorde av te-påsar av elever på Folkhögskolan i Bräkne-Hoby (om jag inte minns alldeles fel). Både "Lill-Kim" och jag var helt fascinerade av fåglarna och stod där så länge, att jag blev rädd att föräldrarna skulle tro att jag hade kidnappat deras son.

På väg till signeringen köpte vi de båda de tidningar som hade intervjuat mig. Här är det Sydöstrans artikel...

...och här är Blekinge Läns Tidning. Båda tidningarna hade skrivit mycket fina artiklar och med dem i huvudet började jag alltså dagens Boksläpp, fylld av glädje. På precis samma sätt avslutade jag dagen när jag gick och lade mig, inte med att läsa tidningarna, utan med att tänka tillbaka på alla underbara människor jag hade pratat med under dagen. Kan tro att jag somnade med ett leende på läpparna!

Dessutom blev mitt leende jättestort nu på morgonen när jag läste den första recensionen av min bok På liv och död i andra världskrigets skugga. Här kan du läsa den.

I veckan som kommer ska jag signera hos Kindvalls Bokhandel i Eslöv och hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund. Du hittar alla tiderna på min hemsida www.kimselius.se. Hoppas få träffa ännu fler glada läsare i slutet av veckan som kommer.

Kramisar från en glad och nöjd Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

10 kommentarer:

 1. Vilken helt fantastiskt underbar dag du verkar ha haft - magiskt. Det är så roligt att du berättar så detaljerat. Tack för det!!!

  SvaraRadera
 2. Åh! Önskar jag var där! Men vi ses i alla fall på Bokmässan!

  Ha det bra,
  Kram Clara :D

  SvaraRadera
 3. Vilket fantastiskt boksläpp! Det kunde ju knappast bli bättre. Vilken sporre ändå och så få träffa de som läser dina böcker.!

  SvaraRadera
 4. Hej Helena
  Tack, ja det var en helt underbar dag, något jag kommer att minnas läääääääänge! Kul att du tyckte det var kul att läsa om min dag!
  Kram Kim

  Hej Clara
  Ja, jag önskar du hade varit där, för det var jättekul! Vi ses på bokmässan och där är också jättekul!
  Detsamma!
  Kram Kim

  Hej Trillingnöten
  Ja, det var faktiskt det bästa boksläpp jag har haft! Mycket inspirerande att träffa mina läsare!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Åh vad härligt! GRATTIS!!!

  Jag pryade på Sydöstran en gång för länge, länge sedan :)

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vad jag gläds med dig:-)
  Vilken underbar dag i författarvärlden - sådant kan jag gärna läsa om varenda dag om det var möjligt!
  Kram Ebba

  SvaraRadera
 7. Hej Anneli
  Tack! Tänk vad världen är liten ändå...
  Kram Kim

  Hej Ebba
  Tack. Vänta bara, snart får du själv uppleva en sådan dag!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 8. Vilket långt och roligt inlägg!! Har hur mycket som helst att säga om det :) ! Lyssnade på radiointervjun och det var så kul att HÖRA dig (även om jag hört dig lite förut när du läser dina böcker). Din röst låter inte för mig alls som jag väntat mig, det är ju väldigt ofta så. Du låter så ung! Det är varken en komplimang eller förolämning, bara en spontan reaktion från mig :) .
  Grattis, grattis, grattis till bokförsäljningsframgångarna!!!!! Underbart att ni hade mer böcker med er och fick fylla på hela tiden. Toppen toppen! Hoppas det fortsatte lika bra i Eslöv (där jag jobbat i över 15 år) och Lund (där jag bott)!!
  Fina fans du har! Det är "komiskt" att se vad framsidor och titlar gör, att du beskriver vilka böcker killarna helst väljer, jag blir inte alls förvånad, samtidigt som jag tror att de säkert hade gillat många av de andra böckerna lika bra, men jag är själv likadan, omslag påverkar mycket, som du varit inne på tidigare.
  Hinner inte skriva mer nu, måste rusa, ska jobba på skolan om en stund och ska ha med grejer till det. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Hej Ingrid
  Du avslutar med att skriva "hinner inte skriva mer", som om du bara hade skrivit några få ord, men du har skrivit en liten novell. Jättekul! Ser fram emot när du skriver riktigt så där långt som du verkar ha tänkt den här gången...
  Kul att du gillade mitt inlägg.
  Ja, men det är klart att jag låter ung, jag är ju ung, eller... Gillar spontana reaktioner.

  Tack! Ja, jag var glad att Jan var med och hade varit förutseende att fylla bilen med böcker.
  Jo, killarna väljer efter omslaget första gången de köper mina böcker, därefter plöjer de igenom hela serien!
  Tack för din långa, innehållsrika kommentar!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 10. Ja du lilla ungfia, du ser hur tokig jag är, ibland känns en kommentar inte tillräckligt lång fast man har skrivit mer än vanligt :) . Klart jag gillade inlägget, det var värt än längre novell.
  Om killarna får avstamp i några böcker tack vare framsidan och sedan läser vidare är det ju fantastiskt! Smart!
  Nu har vi konstaterat sista veckorna att du är både Ung och Glad (som om det var något nytt), inga dåliga egenskaper. Kram.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!