Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 25 augusti 2011

Bra start på höstterminen, Marieskolan i Marieholm, Eslöv

Den här veckan är jag i Eslöv och föreläser på Marieskolan. Igår hade jag en toppendag, när jag mötte 3-4:or och 1-2:or.
Marieskolan arbetar med ett läs- och skrivprojekt och mitt uppdrag på skolan är att inspirera eleverna till att läsa. Något jag tror att jag lyckats med hos de elever jag träffade igår.

Istället för att släpa med mig alla mina nitton böcker, har jag valt ut några få titlar som passar olika åldrar. I de böckerna har jag förberett några stycken att läsa för eleverna. Men innan jag börjar läsa berättar jag om hur jag blev författare och lite kort om mina böcker. Ibland berättar jag lite mer om någon speciell bok, när eleverna visar större intresse för en speciell titel.

Eleverna var duktiga i att sitta still och lyssna uppmärksamt i de sextio minuter som föreläsningen varade. Även de allra minsta, där någon bara var sex år, satt stilla under så lång tid, vilket jag tycker är beundransvärt!

Efter varje föreläsning delar jag ut färdigskrivna autografer. Något som alla elever uppskattar. En del tror att jag har tryckt upp autograferna, men de är handskrivna. Ofta sitter jag kvällen innan en föreläsning och skriver autografer, men även under varje rast på skolan, för det är många autografer som ska skrivas.

Det har varit en underbar varm och skön dag. Lite sommarkänsla faktiskt. De hade sagt att det skulle bli åska, men dagen har varit torr och fin. Få se om åskan kommer till imorgon istället.

När jag åkte hem från Marieskolan i Marieholm kände jag mig mycket nöjd med dagen. Jag var fylld av inspiration och satt och småskrattade vid minnet av min lunch med 1:a och 2:a klassarna. Det de pratade om i stort sett hela lunchen var hur en av pojkarna hade fisit så att toalettstolen sprack! DET tyckte de var jättekul! Trevlig lunchkonversation! Efter lunchen hade jag just dessa elever framför mig och jag kunde inte låta bli att undra vilken av pojkarna det var de hade pratat om...

Ibland när jag föreläser händer det att jag plötsligt tänker på vad jag ska skriva när jag kommer hem. Inte mina blogginlägg, utan en bok, en ny bok, en bok som är till de underbara elever jag just då har framför mig. För det kommer nästan alltid någon fråga som inspirerar mig att vilja skriva. Hoppas att jag har inspirerat deras läslust lika mycket som de inspirerade min skrivlust!

Härligt att jag har ytterligare två mysiga dagar framför mig i Marieskolan!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se