Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 23 augusti 2011

Från början, igen!

Ja, då var det dags igen. Att börja en ny bok, ett helt nytt ämne att läsa in, nya personer att väva in i berättelsen, nya intriger, nya ord, nya platser.

"Innehållsförteckningen" lyser blank. Inga ord skrivna. Jag har ännu inte tagit helt farväl av personerna i förra boken, På flykt från andra världskrigets fasa. Önskar de kära gamla damerna kunde följa med även på den här resan in i fantasins värld. Men nej, nu är det dags för nya personer att ta över mina tankar och inre värld.

Det känns både sorgset och spännande, så här i vägskälet mellan en "gammal" och en ny bok. Har ännu inte skakat av mig berättelserna om andra världskriget, för de historierna kan aldrig bli helt färdiga, det finns så oändligt mycket att berätta.

Samtidigt lockar den nya historiska händelsen, med sin exotiska miljö, sina hemligheter, sin mystik. Ja faktiskt, nu när jag skriver ned just föregående ord växer fantasin inom mig och jag vill, jag vill verkligen börja skriva!

Men ännu ett tag får orden tumla omkring inom mig, ännu ett tag är det läsandet som gäller, råpluggandet inför ett nytt ämne. Precis som om jag just har börjat i en ny klass, med nya klasskamrater, med nya saker att prata om.

Den röda tråden i berättelsen lindar jag runt mina fingrar och låter den gå vidare in i mitt huvud för att knyta ihop alla ord som trängs därinne. Snart hänger orden likt glittrande girlanger, alla i rätt ordning.

Men till dess är innehållsförteckningen tom, sidorna är blanka, bara mallkapitlet ligger och väntar när jag öppnar den nya mappen. Det ser tomt ut, lite skrämmande, eftersom tanken är att den här mappen ska fyllas med 50-70 kapitel. Nu finns där inga...

Ändå vet jag att, som så ofta förr, berättelsen till slut bara rinner ur mig. Den röda tråden nystas ihop till ett färdigt garnnystan och ligger som en rund fin boll, färdig att användas, färdig att rullas vidare till nästa användare: läsaren.

Ännu ett litet tag får du ge dig till tåls, kära läsare. För än tänker jag inte avslöja vart jag tänker föra dig i min nya bok. Fundera, gissa och kom med förslag och under tiden kan du njuta av de nyss släppta böckerna om Theo och Ramona: På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa.

Nu ska jag lägga till ytterligare några ord på röda trådens girlang, som ännu ringlar sig oändlig inom mig.

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

6 kommentarer:

 1. Åh! Jag känner pirret, förväntningen, en sugande längtan! Att få skriva, sätta igång, dras med! En skattkista fylld med möjligheter, personer, samtal, miljöer!
  Så härligt att du arbetar med det du älskar!
  Jag känner ett flow som nästan är övernaturligt, när jag är i rätt stund, med rätt ord, rätt tanke! Min hemliga dröm (inte så hemlig längre!) är att kunna leva på mitt skrivna ord. Inte för att bli rik och berömd, utan för att få göra det jag mår bra av, OCH kunna betala räkningar, OCH ha mat på bordet. Vilken tillfredsställelse!
  Jag förstår hur du njuter, du kära författare!
  Och lika mycket som jag glädjs åt att skriva, så hoppar jag av lycka av en välskriven bok att få läsa!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. hmm.. exotisk miljö och mystik... kan ju vara en massa olika platser och tidsepoker ju ;o)

  SvaraRadera
 3. Hej Maria
  Härligt att jag lyckades få dig att känna samma sak som jag gör just nu!

  Förstår precis hur du menar när du berättar om din dröm. Jag lever i min dröm just nu, det är helt underbart!

  Lycka till med din dröm!
  Kram Kim

  Hej Helena
  Javisst är det spännande! Jag vet vart nästa "resa" bär av, snart kommer jag att berätta mer om det!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Det låter som om det blir en Theo och Ramona bok igen och inte en Kimberly...? Spännande! LYCKA TILL!

  SvaraRadera
 5. Det är en fantastisk känsla att vara färdig med något och att börja med något nytt :)
  Lycka till!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Hej Ingrid
  Smart tänkt! Tack!
  Kram Kim

  Hej Anneli
  Ja, det är helt underbart att avsluta något och samtidigt har huvudet fullt av ord till en ny berättelse.
  Tack!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!