Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 22 augusti 2011

Otroligt spännande och ruskigt intressant! Recension av På liv och död i andra världskrigets skugga

Här är den första recensionen av På liv och död i andra världskrigets skugga:

"Det första jag la märket till när jag började läsa ''På liv och död i andra världskrigets skugga'' av Kim M. Kimselius var att språket har förändrats. Det har blivit mer vuxet och ännu mer fängslande (om det nu är möjligt) men kvalitén på språket har ökat något enormt och det är något jag uppskattar mycket. Fast boken är fortfarande lättläst och fångar från första bladet till sista.

Precis som alla andra av Kims böcker är även denna otroligt spännande och ruskigt intressant även om Andra världskriget inte drar till sig min uppmärksamhet kunde jag inte släppa denna boken ur sikte...

På liv och död i andra världskrigets skugga är en rafflande historia som visar en sida av Andra världskriget som man ofta inte får höra. Och jag tycker alla borde läsa denna bok ung som gammal, man lär sig så mycket man inte visste. Jag trodde jag visste det mesta om andra världskriget men efter att ha läst denna berättelse har jag insett att jag inte vet något än. Så jag rekommenderar djupt denna bok."


Det är Roxana på kimseliusbooks som har recenserat boken. Det är en oerhört fin recension, där hon med målande ord beskriver vad hon känner när hon läser min bok om andra världskriget, en händelse som hon inte alls tycker om att läsa om. Här kan du läsa hela Roxanas recension.

Det känns härligt att få så fina omdömen vid första recensionen, även om korrekturläsarna har älskat På liv och död i andra världskrigets skugga och bara har lovord om boken. Ändå är det intressant att få höra läsarnas och bokbloggarnas recensioner.

Ser fram emot fler recensioner av boken! Skriv till mig och berätta vad du tycker om boken, jag vill väldigt gärna veta det!

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

4 kommentarer:

maria.liljegren sa...

Hej!
Vad spännande! Recensionen är ju jättepositiv! Jag är nog en i gänget av många som kan "så där" om andra världskriget. MEN, det har alltid intresserat och engagerat mig. Hur människan påverkas av detta fasansfulla. Hur man lever som skrämda djur, all trygghet borta, vardagliga saker existerar inte. Försöka överleva minut, för minut.
Jag tänker helt klart läsa din bok!
Kram Maria

Kim M. Kimselius sa...

Hej Maria
Ja, jag blev mycket glad för den här fina recensionen, speciellt som Roxana absolut inte tycker om att läsa om andra världskriget.
Ska bli spännande att höra vad DU tycker om boken!
Kram Kim

franziengland sa...

Jag läste Roxanas fina recension. Väldigt kul! Tycker du själv att ditt språk ändrats?
Glömde skriva i förra kommentaren att det är verkligen coolt att ett fan döpt sitt barn efter dig :) . Bra att ha ett namn som passar både om man får en flicka eller pojke då :) .

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja, jag tycker nog att mitt språk har utvecklats en hel del från första boken till de jag just har släppt.
Javisst är det häftigt!
Kram Kim