Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 7 oktober 2011

Är glaset halvfullt eller halvtomt?...

För min del ser jag alltid glaset som halvfullt, eftersom jag alltid försöker se livet från den ljusa, positiva sidan.

Däremot finns det många människor som ser glaset som halvtomt. Det är ofta de som försöker hitta fel för att få möjlighet att kritisera, istället för att leta positiva saker.

Här på min blogg vill jag uppmuntra och sprida glädje, både läs- och skrivglädje. Men jag vill även dela med mig av min livserfarenhet och försöka lyfta fram det positiva i livet.

Det här är en blogg som andas positivitet och därför är det så tråkigt när det finns folk som läser den här bloggen och konstant letar fel och kritiserar. De vänder mina positiva uppmaningar till något negativt och hackar på mig för det.

Jag vet att det finns andra bloggare som till slut har gett upp sitt bloggande på grund av negativa personer som alltid kritiserar. Men jag tänker inte ge upp min positiva blogg på grund av några enstaka negativa "bloggföljare", utan jag slänger deras inlägg i Skräpkorgen och tänker positivt. För det är ju de som ser allt negativt det är mest synd om!

Tänk vad mycket bättre alla skulle må om de försökte se livet från den positiva sidan. Även jag har fått min beskärda del av sorger och bedrövelser, men mitt i allt elände finns det alltid en ljusglimt och det är den jag alltid har klamrat mig fast vid för att försöka nå ljuset och se allt genom mina positiva ögon.

Ha en glad, positiv dag och gläd någon genom att skriva något bra i deras bloggar. Ring någon du inte har haft kontakt med på länge, säg något snällt och sprid glädje omkring dig. Se glaset halvfullt i fortsättningen, så blir livet betydligt mycket lättare att leva.

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se