Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 25 januari 2012

Bloggmisstag och tips om hur du åtgärdar dem

Skriva om intressanta saker är kärnpunkten i bloggandet om man vill ha besökare till sin blogg. Det är lätt att göra misstag på sin blogg, här kommer några exempel på sådana och även tips om hur du åtgärdar dem.

Ett av misstagen är att bloggen är för fokuserad på dig och det du gör eller bara på dina produkter. Men det är lätt åtgärdat. Ändra synsättet på ditt bloggande. Berätta om saker som får läsarna intresserade av ditt inlägg, lär ut saker, dela fakta, gärna relaterade till det som ligger dig varmt om hjärtat.

Det gäller att ha ett jämnt flöde av blogginlägg, inte för långa uppehåll, för då är risken stor att följarna slutar att följa din blogg. Du behöver inte skriva varje dag, men i alla fall varje vecka för att hålla intresset uppe för din blogg. Jag uppdaterar min blogg dagligen. Något som har blivit lättare sedan jag upptäckte "Alternativ för inlägg", där du kan lägga in blogginlägg i förväg som läggs ut på den dag och tid som du lagt in. Perfekt!

Ett misstag är att du inte lägger in sökord i din bloggtext och rubrik. Gör blogginlägget sökbart genom att i rubriken ange vad innehållet handlar om. Glöm inte skriva sökord i Etiketter på din blogg!

Använd Sociala medier för att berätta om din blogg!  Lägg till appar på bloggen för att läsarna lätt ska kunna dela dina inlägg på sociala medier. Här hittar du länkar till dessa appar.

Håll en bestämd profil på din blogg. Ska den handla om matlagning, skrivandet, böcker etc. Håll fast vid det för att hitta dina läsare!

Besök andra bloggare, kommentera deras inlägg, visa att du finns. Du behöver inte lägga en länk till din egen blogg i kommentaren. Oftast blir man nyfiken på nya bloggbesökare och klickar på namnet för att se vem personen är. Där hittar man din blogg.

Lägg till en bloggräknare för att se hur många besökare du har på din blogg. Här hittar du en sådan.

Lägg även till Blogtoplist, Bloggportalen, Topblogarea. Pinga din blogg på Blogg Ping. Ja, det finns många platser att visa upp sin blogg på. Du hittar fler sådan till höger här på min blogg, väldigt långt ned på sidan.

Du kanske inte ens har en blogg ännu. Då kan du läsa mitt inlägg om hur du ska börja blogga. Att blogga kan vara som att skriva en dagbok, något du vill berätta för släkt och vänner. Men tänk på att bloggen är öppen för vem som helst att läsa.

Lycka till med din blogg!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se