Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 10 februari 2012

Får jag presentera Marinasbay

Nu är det dags att göra nedslag hos ännu en av mina bloggvänner, Marina i Singapore: Marinasbay. Det är mycket tack vare Marina som jag i maj ska åka och föreläsa på Svenska skolan i Singapore. Tack Marina!På Marinas blogg får du följa med till exotiska platser och lära dig om saker du kanske aldrig hade hört talas om. Vad sägs om nyårsfirandet i Singapore:

Eller varför inte följa med på en rysligt intressant promenad runt på en kinesisk kyrkogård. Så här skriver Marina om kyrkogården:
"En enormt stor nedlagd kinesisk kyrkogård, det låter väl spännande, eller...? Det är möjligt att det inte gör, men just den här, Bukit Brown cementery, är ett väldigt intressant område. Namnet Bukit Brown kommer från den man som först köpte marken, George Henry Brown, som sedan sålde den vidare till en kinesisk man med namnet Ong Kew Ho. Denne man i sin tur, gjorde marken till en gravplats för kineser av "Ong-klanen" på 1870-talet."

Du vet aldrig vad du kan stöta på för spännande saker på Marinas blogg. Kika in här för att läsa Marinasbay. Hoppas du blir lika fascinerad av inläggen som jag!

Kramisar Kim
Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.