Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 9 mars 2012

Författarcoachen Ann Ljungbergs 7 tips för dig som vill bli en produktiv författare

Ann Ljungberg är författarcoach. Hon håller skrivarkurser, tar lektörsuppdrag och mycket mer. Här lämnar hon sju tips som gör dig till en produktivare författare:

1. Gör ett schema för skrivandet – så att det verkligen får plats i ditt liv. Om det inte funkar – Gör ett ickeschema! Vi skjutauppare är specialister på att göra scheman och planera men älskar att bryta våra egna regler. I ett ICKE-SCHEMA lägger du in allt som du vet att du bara inte kan komma undan (sova, äta, plugga, jobba, umgås osv) och sedan räknar du ut hur många timmar i veckan som blir över för skrivandet.

2. Försök skriva varje dag - om det så bara blir 5 minuter. Regelbundenheten gör att skrivandet blir en vana som du får svårt att släppa.

3. Tänk på skrivandet när du inte hinner sätta dig ner och skriva. Ha som målsättning att tänka ut minst 2 nya skrividéer varje dag – en ny lösning på ett intrigproblem, en ny scen i din bok, en ny bloggidé, en ny bokidé … 

4. Jobba med 100-listor för att komma på djupet i ditt skrivande eller för att lossa spärren när skrivandet inte riktigt vill sig. Välj ut ett ämne eller en fråga och skriv den högst uppe på sidan. T ex “Hur ska jag introducera min huvudperson?” och skriv sedan 100 olika alternativ. Yes, 100! Stanna inte innan du kommit dit.   När du sedan läser igenom listan kommer du förmodligen att upptäcka mönster som upprepar sig – vad säger de dig? Mycket kommer att vara skräp (Ja, det är tillåtet!) men sannolikheten att du har kommit på en riktigt bra lösning är stor.

Här kan du läsa resten av Anns tips. Kanske behöver du lektörshjälp, vill gå skrivarkurs etc. Då är det här en bra sida för dig att kika in på.

Lycka till!

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

3 kommentarer:

  1. Hejsan Kim!
    Tack för länken.
    Jag har aldrig problem peppar, peppar med skrivlusten, och jag har tillsammans med en annan skrivande trebarnsmamma kommit fram till att vi inte har tid att inte ha lust.
    För när vi kan skriva, måste vi skriva med resultat.

    Ha en underbar fredag
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jättebra tips! Tror jag behöver använda dem för att hinna (sätta av rätt tid) ha en blogg :) .

    SvaraRadera
  3. Hej Anitha
    Det låter som en helt sund inställning till skrivandet. Själv har jag heller aldrig problem med skrivlust. Däremot har jag saknat ork nu när jag varit sjuk, men det är en annan sak.
    Ha en underbar dag!
    Kram Kim

    Hej Ingrid
    Det låter bra!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!