Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 7 april 2012

Boktips: Flickan som överlevde av Barbie Probert-Wright och Jean Ritchie


Det här är en bok som jag läste inför mina böcker om andra världskriget: På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa. Tycker om att blanda skönlitterära böcker och faktaböcker när jag läser research.

Flickan som överlevde är en sann berättelse som griper tag från första början. Jag grät många tårar när jag läste boken och förundrades över människors grymhet, men också över att hoppet aldrig lämnar människan, utan att man kämpar på ända till slutet.

Året är 1945 och sjuåriga Barbie och hennes syster Eva är instängda i ett krigshärjat Tyskland. Deras far är försvunnen och de befinner sig trettio mil från sin mor när de nås av nyheterna om den framryckande armén. De ställs inför ett till synes omöjligt val: att invänta de främmande truppernas invasion eller att fly till fots.
19-åriga Eva hade bestämt sig för att hitta sin mor. För Barbie, som var tolv år yngre, skulle beslutet medföra oerhörda påfrestningar, men styrkt av sin systers mod och sin starka längtan att återförenas med sin mor slöt hon tappert upp vid sin systers sida. Det skulle bli en resa som inget barn någonsin skulle behöva uppleva.
De gick tjugo mil till fots genom ett sönderfallande Tyskland. De fick se fruktansvärda krigsscener, utsattes för svåra och påfrestande upplevelser, men mötte också ett mod och en medmänsklighet utöver det vanliga. De överlevde mot alla odds.
Flickan som överlevde vann i England pris i Richard & Judys tävling om den bästa sanna historien. Den har länge toppat de brittiska topplistorna och översatts till flera språk.

Det här är en bok jag varmt rekommenderar dig, men se till att ha näsdukar till hands, för du kommer garanterat att bli rörd till tårar!

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

4 kommentarer:

 1. Tack för boktips. Kommer absolut läsa. Har du läst Pojken som överlevde förintelsen? En av de bästa biografierna från den tiden som jag läst. Inte minst för att Thomas berättar hur det påverkade resten av hans liv och yrkesval.

  SvaraRadera
 2. Hej Ingrid
  Klart jag har läst den boken.Om du tyckte om den kommer du också att tycka om den här boken.
  På vilket sätt blev Thomas påverkad och vilket yrke valde han?
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Han har forskat och har säkert någon fin (inte negativt) titel i det. Det handlade om konflikter i världen som han medlat i på hög nivå.... jag får kolla....
  Nu har jag kollat!
  Doktorerat i juridik. Specialist på internationell rätt och mänskliga rättigheter. Har suttit som domare vid Internationella domstolen i Haag och FN:s sanningskommission i El Salvador. Bland annat.
  Jag minns hur han refererade till konflikterna i forna Jugoslavien och jag var djupt imponerad av det han berättade.

  SvaraRadera
 4. Hej Ingrid
  Oj det var imponerande och intressant. Tack för det
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!