Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 9 juni 2012

Boktips: Sankta Psyko av Johan Theorin är en sanslöst bra bok!

Sankta Psyko av Johan Theorin är en sanslöst bra bok. En psykologisk thriller utöver det vanliga. Den är så spännande att man inte vill sluta läsa/lyssna. Den här mp3-boken fick jag som gratisbok på bokmässan 2011. Titeln lät inte spännande så jag har väntat med att lyssna på boken och jag blev totalt överrumplad över hur bra boken var. Nu kommer jag definitivt att lyssna på fler böcker av Johan Theorin.

Johan Theorins romaner med Öland som fond har satt stora avtryck i svensk spänningslitteratur. Nu byter han tillfälligt spelplats och från ett vindpinat alvar tar han oss med till en mellanstor stad någonstans på västkusten.
Dit anländer Jan Hauger för att söka tjänst som förskolepedagog. Men Gläntan är inte riktigt som andra förskolor. Det ligger på andra sidan muren till Sankta Patricia - med öknamnet Sankta Psyko - ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. Gläntan är Sankta Patricias egen förskola, där patienternas barn vistas för att under noggrann övervakning få träffa sina föräldrar. En av Jans uppgifter blir att eskortera barnen genom de underjordiska gångarna som förbinder förskolan med besöksrummet på kliniken.
Jan är en duktig pedagog, men han har också hemligheter. Han har inte avslöjat för någon vad som egentligen hände nio år tidigare, när lille William försvann från den förskola där han då arbetade. Han har inte heller berättat varför han var så angelägen om att få tjänsten på Sankta Patricia: att det har att göra med att Alice Rami, den egensinniga sångerskan som han varit besatt av sedan tonåren, är patient på sjukhuset . Är något av dagisbarnen hennes? Jan är förbjuden att fråga, men lockelsen att hitta en väg in till de slutna avdelningarna och möta Alice igen växer.
En natt när barnen sover djupt hämtar Jan nyckeln till källardörren, låser upp och börjar gå nedför trappan som leder in till Sankta Patricia.
Med Sankta Psyko har Johan Theorin åstadkommit en psykologisk rysare i toppklass.

Om Blodläge:
"Smart och underhållande" Svenska Dagbladet
"Bättre än så här kan det knappast bli." Östgöta Correspondenten

Tycker om att boken är helt oförutsägbar och slutet blev en total överraskning: "Nej!" sa jag högt, för jag hade tänkt mig ett annat slut, samtidigt blev jag mycket glad över att författaren lyckades överraska mig ända till sista raden. LÄS BOKEN!!!

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

5 kommentarer:

 1. Jag gillade Skumtimmen väldigt mycket så jag borde nog läsa denna! :D

  SvaraRadera
 2. Kan det vara så att den är bättre som Mp3 bok. Jag läste den för ett tag sedan och blev så besviken. Har tyckt mycket bra om hans tidigare. Men den här blev aldrig riktigt spännande och lyckades inte fånga mig.
  kram Susan

  SvaraRadera
 3. Hej Iktoro
  Har inte läst Skumtimmen, men kommer definitivt att göra det nu!
  Kram Kim

  Hej Susan
  Kan vara att det är bättre att lyssna på boken, om det är en bra inläsare som läser med inlevelse. Då känns det som om man hör personens tankar.
  Dessutom har vi olika smak, vissa böcker som jag inte alls tycker om finns det folk som älskar.
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Rikard läste en av hans böcker nyligen (kanske var det Skumtimmen...) och han tyckte den var jättebra. Jag har inte läst något av honom.

  SvaraRadera
 5. Hej Ingrid
  Har beställt den boken. Kanske är det dags nu?
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!