Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 7 juli 2012

Boktips: Navigatören av Clive Cussler

Tips om sommarläsning. Kika in på mina tidigare boktips för fler böcker. Idag tänker jag berätta om Navigatören av Clive Cussler

Sedan många år tillbaka har jag läst Clive Cusslers böcker. De är spännande och fartfyllda och det känns som om författaren lägger ned mycket arbete på faktaresearch inför varje bok. Förmodligen är det därför jag tycker om Clive Cusslers böcker, för de innehåller alltid historia blandat med fantasi. I den här boken är det Kurt Austin som är hjälten och jag saknar min tidigare favorit Dirk Pitt, som är en riktig James Bond. Alltid nya kvinnor, alltid gentleman, alltid hjälte. Visst har Kurt Austin mycket av det här, men det känns inte lika självklart som i böckerna om Dirk Pitt. Ändå är det här en fängslande bok, där skurken är riktigt elak och berättelsen tar dig med runt hela världen. Mycket läsvärd!

Kung Salomos förlorade skatter
Ett klassiskt Cussler-äventyr fyllt av historiska hemligheter, snabba båtar och hårresande spänning!
Den kända statyn Navigatören stjäls från ett museum i Bagdad och försvinner sen spårlöst. Åratal senare fortsätter sökandet i det tysta och det finns de som är villiga gå över lik för att få tag i statyn. En skum antikhandlare mördas kallblodigt, FN-inspektören Carina Mechadi är nära att bli offer nummer två, men med oväntad hjälp av Kurt Austin och Joe Zavala undkommer hon mördarna med en hårsmån.
Varför är just denna staty så åtråvärd? Och vart har den tagit vägen? Jakten på svar tar med Kurt Austin och hans team från NUMA på en osannolik resa genom tid och rum. En resa som involverar topphemliga forskningsprojekt såväl som Kung Solomos försvunna skatter.


Missa inte mina tidigare boktips, ifall du saknar sommarläsning.

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker) Läs mer om På liv och död i andra världskrigets skugga.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.
Här kan du köpa mina böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!