Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 3 juli 2012

Mitt underbara växthus

Förra året fick jag ett växthus i födelsedagspresent av min man. Det tog många veckor innan det var på plats, med jorden utgrävd, gödsel och ny jord inkörd och några små stackars förskrämda plantor inköpta, de sista på plantskolan. Det blev inte mycket till skörd förra året. Men i år verkar det bli ett kanonbra år!
Här ser du tomat och paparikaplantor på tillväxt. Samtliga plantor blommar redan, så gör även melonplantorna, som står på kortsidan av växthuset.

Gurkor har vi redan njutit av i flera veckor och jag älskar mina gurkdrinkar. De tar jag på morgonen, en eller två gurkor, någon annan frukt, psylliumfrö och lite mjölk. Sedan står jag mig i flera timmar. Perfekt start på dagen.

Tusensköna växer utanför växthuset, tillsammans med persilja och andra vackra blommor som ännu inte slagit ut.

Här ser du min gurkkorg, som jag fyllt med både gurka och persilja. Snart kommer det även att ligga tomater, paprika och melon där. Jag längtar!

Våra jordgubbar blev klara lagom till midsommar och några små egna färskpotatis! Gott! Det känns skönt att gå ut och plocka egenhändigt odlade grönsaker och veta att de inte är giftbesprutade!

När vi bodde i Lindholmen utanför Stockholm hade vi också ett växthus. Där fick vi så stora skördar att vi delade med till våra grannar. Vi hade även vindruvor i växthuset, men det var mest till besvär. Här nere i Blekinge skulle vi kanske kunna ha vindruvor utomhus...

Jag njuter av sommaren och av alla mina grönsaker, bär och frukter.

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker) Läs mer om Att skriva med glädje.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

Här kan du köpa mina böcker.

3 kommentarer:

  1. Så mysigt...Jag har alltid velat ha ett växthus....Kanske får jag ett en dag. Då ska jag ha en stol och ett litet bord där inne så att jag kan sitta och njuta:)

    SvaraRadera
  2. Jag älskar växthus, vi har ett i vår trädgård och precis som du har vi gurka och tomatplantor, men inga melonplantor eller paprikaplantor. Vi får nog prova det till nästa år! Deremot brukar vi ha gyllenbär eller physalis, sallad och zuccini (som är god att grilla)! Hoppas du får mycket olika grönsaker hela sommaren!!

    SvaraRadera
  3. Hej Susmar
    Hoppas du får ett växthus, för det är helt underbart att plocka sina egna, obesprutade grönsaker. Smakar helt annorlunda än att köpa dem i affären!
    Kram Kim

    Hej Isa
    Då får du många goda grönsaker Isa. Även jag har Kinesiska krusbär. Zuzzini har vi på friland. De tar för stor plats i växthuset.
    Tack! Det hoppas jag också!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!