Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 4 juli 2012

Spännande skiss till boken om Snapphanar

Nu har jag fått en ny spännande skiss av min illustratör Mats Minnhagen.
Visst är omslaget läckert, och det här är bara första skissen! Längtar efter att få se fler skisser. Tänkte ta med dig även på det här omslagets resa från skiss till färdigt omslag.

Omslaget är till boken Snapphaneresan:
Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde...

Denna bok är en fristående fortsättning på boken Snapphanar.

Några omdömen om boken:

"Språket flyter lätt och berättelsen håller fint. Ser fram emot nästa resa!" Annelie Nilsson

"Kimselius väver fint in sin historia om 1600-talet... Genom sin väl genomförda fiction fångar hon intresset för platsen." BLT, Brita Elmers

"Kimselius har hittat sitt koncept med denna bokserie som ger en känsla av Blytons Femböcker fast med mer välarbetade berättelser. Styrkan i boken ligger i skildringen av de historiska miljöerna och händelser... Snapphaneresan passar för ungdomar som gillar en kombination av äventyr och historiska miljöer." BTJ, Anna Wilner

"Boken är en fristående fortsättning på Snapphanar! (2006) och författaren har återvänt till den spännande miljö som snapphanetiden stod för i Skåne. Huvudpersonerna Theo och Ramona beger sig ut på jakt efter Loshultsskatten i sällskap med kusinen Robert. Det dröjer inte länge innan de befinner sig mitt i äventyret. Det här är en minst lika spännande bok som de tidigare i den historiska serie av böcker som Kimselius hittills givit ut. Hon berättar lättläst och engagerande om en tid som känns avlägsen; skickligt tar hon greppet redan på bokens första sida. Det här är en perfekt bok att läsa i mellanåldern, och den borde fungera utmärkt för högläsning i samband med temaarbeten i skolan. I bokens avslutning finns en faktadel med en utförlig ordlista samt fakta om författaren och tidigare verk." BTJ, Agneta Blomgren 


Så här ser omslaget ut just nu:

Att vi ska byta omslag beror på att detta omslag är för likt den tidigare boken om snapphanar:
De är faktiskt identiska, förutom lite ändrade färger och andra färger på rygg och baksida. Att det blev så, beror på att min dåvarande illustratör, Susanne Demåne, inte hade tid att göra ett nytt omslag när den andra snapphaneboken skulle komma ut.

Det ska bli spännande att ha olika omslag på böckerna. Många har inte sett att det har funnits två snapphaneböcker, utan de har trott att det har varit samma bok. Därför ändrar vi nu omslaget!

Vad tror du, blir det bättre?

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker). Läs mer om Det glömda kriget 1808-1809.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

Här kan du köpa mina böcker.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det nya omslaget blir jättesnyggt!! Bra att du byter, även om det gamla också är fint!

    SvaraRadera
  2. Hej Isa
    Tack! Vad härligt att höra att du tycker om skissen. Jag lägger ut nästa skiss när jag får den så du kan följa arbetet med det här omslaget också!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!