Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 12 juli 2012

Sveriges största manustävling / Skrivtävling

Riksteatern söker nya spännande berättelser.

Deadline 2012: 15 september.
Slussarna öppnades 1 april, så nu är det fritt fram att skicka in ditt bidrag till årets omgång av Sveriges största manustävling, med chans att få din text läst av skådespelare, bli publicerad och vinna ett utvecklingsstipendium på 50 000 kr!

Lycka till!

Kort om NY TEXT!
NY TEXT! är ett årligen återkommande samarbetsprojekt för insamling av nyskriven text för scen. Projektets mål är att förkorta och förenkla vägen till scenkultursproducenterna för alla som har ett skrivintresse! Det gör vi genom att varje år arrangera Sveriges största manustävling. En tävling där man inte bara kan få sin text läst av professionella skådespelare och bli publicerad i nästa volym av boken NY TEXT!. Dessutom vinner en person 50 000 kronor för att utveckla sin text till ett färdigt manus.Och det fungerar!

Efter fem år kan vi konstatera att flera av tidigare års textbidrag nu nått scener runt om i Sverige. 2007, när allting startade, skrev Åsa Olsson ”Allmänt snö”. 2010 spelades den på Dramalabbet i Stockholm i hennes egen regi och fick lysande recensioner.Johanna Emanuelsson skickade 2007 in en scen ur en pjäs som senare vann Barnteaterakademiens pris för bästa högstadiepjäs. Våren 2011 spelades den färdiga pjäsen ”Älfsborgsbron” på Tallins stadsteater under och på Åbos kulturhuvudstadsfirande i november 2011.Joline Andersson som medverkade NY TEXT! – vol.3 arbetar nu som regiassistent på Byteatern i Kalmar och arrangerar läsningar av ny dramatik på teatern
 Vi som satt i juryn 2011-2012:
Teater Kurage, Play Teaterkonst, Ögonblicksteatern, PotatoPotato, Teater Foratt, Teater InSite, Dramalabbet, Teater Eksem, Masthuggsteatern, Byteatern Kalmar & Riksteatern.


Läs mer här.

Det här tycker jag som en mycket spännande tävling. Något för dig?

Lycka till!

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.