Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 19 augusti 2012

Intervju med Kim M Kimselius

Den här intervjun har jag hämtat från Författardrömmar.

Kim M Kimselius har skrivit över 20 böcker och har haft eget förlag i 10 år. I sin blogg delar hon med sig av sin vardag, arbetet med sina böcker och nyttiga skrivtips. Jag skickade några intervjufrågor till henne och här kan ni läsa vad hon svarade.

Hur kom det sig att du började skriva?
När jag var åtta år bestämde jag mig för att bli författare. Då skrev jag min första bok och har alltsedan dess skrivit.
Du har skrivit drygt 20 böcker, hur får du inspiration?
Jag har en flödande fantasi och sprudlande berättarglädje och min inspiration verkar aldrig sina. I helgen var det en blick som gav mig en idé till en serie om fyra böcker. Ibland är det något en person säger, något jag ser på tv eller vill lära mig mer om.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
Finns egentligen inga typiska arbetsdagar. Här kan du läsa om några av mina dagar.

Du skriver historiska ungdomsböcker. Vilken typ av böcker läser du själv?
Det stämmer att jag bland annat skriver historiska äventyrsromaner, baserade på riktig historisk fakta, där huvudpersonerna är Theo och Ramona. Dessutom har jag gett ut en äventyrsserie som utspelar sig på Nya Zeeland och handlar om Kimberlie och Andy, en Skrivbok Att skriva med glädje, en tonårsbok Den där dagen och en vuxenbok Mysrys. (De sistnämnda kommer nästa vecka). Jag läser ALLT! Väldigt många faktaböcker som researchböcker inför mina egna böcker.

Vilka är dina tips till de som vill bli författare?
Skriv från hjärtat, om något som berör dig. Skriv till dig själv och tänk inte på att någon annan ska läsa det du skriver. DU ska tycka om din berättelse, då blir den som allra bäst.

Du har haft eget förlag i 10 år. Vad bör man tänka på om man vill starta eget förlag?
Det viktiga man ska tänka på när man ger ut på eget förlag är att det KOSTAR och man måste arbeta JÄTTEMYCKET! Dessutom bör man skaffa sig bra korrekturläsare och ha bra kontakter med ett tryckeri. Här kan du läsa om min berättelse.

Klicka på bilden ovan eller här för att komma till Kims blogg. Du kan även klicka här för att hitta ännu fler av Kims nyttiga och välformulerade tips om skrivande.

Alltid roligt att bli intervjuad och se vilka frågor det blir. Oftast liknar frågorna varandra, men ibland kommer det en annorlunda fråga, kul!

Kramisar Kim 


Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.