Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 21 augusti 2012

Tonårsboken Den där dagen av Kim M Kimselius. "Starkt skrivet av Kimselius!"

Angelica är med om en fruktansvärd upplevelse, som för all framtid förändrar hennes liv. Hon bryter kontakten med alla hon känner och går in i sig själv. Till slut står hon inte ut längre och fattar ett beslut: Hon ska berätta! Hon ska hämnas, på sitt alldeles egna sätt. Angelica sätter sig ned och börjar skriva:

"Jag har försökt att glömma det som har hänt. Jag har försökt att intala mig, att du säkert inte skulle ta illa vid dig. Att du skulle tro på mig och förstå. Men jag kan inte glömma det som hände den där dagen, därför har jag bestämt mig för att...

Det här är berättelsen om en tonårsflickas tysta rop på hjälp.

"Starkt skrivet av Kimselius!" Lektör Ingela Svensson

"Kimselius beskriver mycket målande känslorna hos en ung flicka. Man 'ser" flickans känslor inifrån hennes tankar. Det är skrämmande verklighet bakom beskrivningen. Jag hoppas innerligt att denna bok kan hjälpa någon..." Lektör Anneli Nilsson

Utdrag ur Den där dagen:
Minns du första dagen efter sommarlovet? Du kom leende emot mig. Vinden försökte rufsa om ditt ljusa, korta hår. Det hår som jag smeksamt brukade dra genom mina fingrar. Du gick med lätta steg och såg glad ut. Du riktigt strålade. Det var härligt att se dig, men samtidigt...

En smärta sköt upp genom magen, for genom min kropp och jag stelnade till.

Förmodligen såg du min förändrade kroppshållning, för dina steg var inte längre lika självsäkra och lätta. De saktade lite, tvekade, men fortsatte ändå sin färd framåt. Men leendet fanns kvar på dina läppar, ja över hela ditt ansikte. Där visades inte den tvekan som fanns i dina steg. Åh, vad ditt leende värmde. Det sköt en ny intensiv smärtvåg genom min kropp. Jag ville suga i mitt det leendet, få det att stanna kvar för evigt i ditt ansikte, få det att etsas fast i mitt minne. 

För jag var rädd att det kanske inte skulle stanna kvar där. Jag var rädd för att du inte längre ville ha mig.

Rädd...

Du ropade... Minns du? Du ropade på långt håll mitt namn. Det tycktes eka över skolgården, det kändes som om allas blickar vändes mot dig och mig.

"Angelica!"

Det låg glädje i ropet. Mycket glädje, längtan och samtidigt... anade jag inte också lite smärta?

Min blick flaxade osäkert bort från dig och din utstrålning, ned till asfaltens svarta tomhet. Ett kolapapper fångade min blick, en färgklick i allt det svarta. När jag lyfte blicken igen, insåg jag att det var samma sak med dig. Du var färgklicken i allt det grå som omslöt mig. Du var den som stod mig närmast. Säkert den som skulle förstå mig bäst om jag berättade.

Men du skrämde mig. Din självsäkerhet, din ägandemin, din lycka och glädje. Allt det skrämde mig. Helst ville jag bara vända mig om, rusa därifrån, gömma mig, gå upp i rök. Vad som helst utom att befinna mig just här, just nu. Och det fastän du, den person som jag tyckte mest om i hela världen, just nu befann sig bara några meter ifrån mig. Det lyste av glädje i ditt ansikte. Jag kunde tydligt se att du älskade mig. Skulle du fortsätta att älska mig om jag berättade?

Den där dagen är Angelicas berättelse, något hon skriver till sin pojkvän Rikard. Boken är berättelsen om en alldeles speciell dag. Den här boken var både lätt och svår att skriva. När jag började skriva den flödade orden ur mig, samtidigt som jag satt och grät över orden som formades på papperet. Ja, den skrevs faktiskt på papper, för Den där dagen skrev jag för 30 år sedan. Långt innan jag slog igenom som författare.

Minns hur vår sons (17 år) flickvän låg i soffan och läste mitt manus. Hon låg med huvudet i sonens knä och läste. Vi andra såg en spännande film. Någonstans i bakhuvudet hörde jag hur hon vände manusblad. Efter ett tag insåg jag att det hade blivit helt tyst. Hon hade vänt huvudet in mot sonens mage. Jag frågade om hon inte tyckte om boken. Då vred hon på huvudet och visade upp ett rödgråtet ansikte, och svarade att det var den bästa bok hon hade läst i hela sitt liv! Då fick jag tårar i ögonen.

Den där dagen har legat i mina byrålådor och följt med på flytt runt om i landet. Nu har den äntligen fått se dagens ljus och jag hoppas att du kommer att tycka lika mycket om boken som jag gör, för det här är den absolut bästa bok jag har skrivit! Det är i alla fall min åsikt! Vad tycker du? Hör av dig när du har läst boken så jag får veta!

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Den där dagen.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

3 kommentarer:

Louise sa...

Vad spännande att den äntligen blivit publicerad! Ska absolut läsa den! :)

Ingrid sa...

"Den bästa bok du skrivit", DET vill inte säga lite!
Kunde inte låta bli att titta hit och scanna av lite. Längtar efter att läsa lite mer fokuserat. Den här boken har jag ju helt missat. Låter SÅ spännande!!! SÅ produktiv du är!! Stor kram.

Författardrömmar sa...

Den vill jag läsa!