Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 4 november 2012

Vinnarna i Icakurirens Novelltävling 2012

Var du med och tävlade i Icakurirens Novelltävling 2012? Nedan kan du se vinnarna och läsa deras berättelser. Missa inte nästa års novelltävling, en bra förberedelse är att läsa nedanstående noveller och sedan sätta dig ned för att skriva något som är ännu bättre. När det sedan är dags att skicka in till tävlingen kanske du har byrålådan full med bra och spännande berättelser? Det enda svåra är att veta temat för nästa års tävling...


Temat för Icakurirens stora novelltävling var ”Väntan”. 

Här är 2012 års tio vinnare:
1:a pris. Längtar efter dig av Sofia Frtizson, Örby
Motivering: Med känslighet och närvaro beskriver Sofia Fritzson i novellen "Längtar efter dig" om sorgen efter älskade familjemedlemmar. Juryn fastnade för Sofias novell för att hon fångar den längtan och känslan på ett skickligt vis. Mot slutet låter hon berättelsen ta en oväntad vändning, och hon lämnar läsaren med en tår i ögat och en känsla av ett hopp någonstans i framtiden.

2:a pris. Älgjakten av Markus Hedegaard-Friis, Stockholm
Motivering: Vi tyckte alla att din novell "Älgjakten" var skickligt genomförd, med både bra närvaro och känsla i berättelsen och miljön.

3:e pris. Planen av Åsa Melander, London
Motivering: Novellen "Planen" beskriver en skruvad situation, som man ändå delvis kan känna igen sig i, den där irritationen man kan känna över kolleger som inte sköter gemensamma utrymmen. Den är skriven med lätt hand och en humoristisk blick.

4:e - 10:e pris utan inbördes ordning
  • Ingela och den glada pistolen av Marita Nilsson, Landskrona 
Motivering: Juryn tyckte att "Ingela och den glada pistolen" var välskriven och målande, obehaglig på ett fängslande sätt. Vi fastnade för dialogerna, beskrivningen av Gunnars person och så Ingelas nästan tvångsmässiga ordvitsande i hjärnan. Samtidigt som det mest dramatiska utspelar sig.
Läs Ingela och den glada pistolen  (öppnas i en pdf-fil).

  • En jul utan John av Lotta Hoffback-Kaljo, Habo 
Motivering: Juryn tyckte att "Ett liv utan John" var en fin, välskriven och känslig beskrivning av saknad, där den största sorgen också blandas med vardag och kärlek.
Läs En jul utan John  (öppnas i en pdf-fil).

  • Smultron av Victoria Everbrand, Göteborg 
Motivering: Juryn tyckte att "Smultron" var en drabbande och intressant novell, som väckte känslor och satte igång tankar och diskussioner. Författarens sätt att beskriva saknad känns i både magen och hjärtat.
Läs Smultron  (öppnas i en pdf-fil).

  • När hjärtat har väntat av Niklas Magnusson, Norge
Juryn tyckte att "När hjärtat har väntat" var en välskriven, känslig och detaljrik novell, och du fångar verkligen den där känslan av väntan och längtan hos huvudpersonen på ett träffande sätt.
Med den obehagliga vändningen på slutet kröp den verkligen under huden på oss i juryn.
Läs När hjärtat har väntat   (öppnas i en pdf-fil).

  • Väntan av Monica Thorman, Hägersten
Juryn tyckte att "Väntan" var välskriven och med en bra känsla för miljö. Trots att den kretsar kring en enda person så känner man av relationerna, och med talang för miljöbeskrivningar befinner sig läsaren med lätthet tillsammans med den ensamma kajakpaddlaren ute på ön.
Läs Väntan    (öppnas i en pdf-fil).

  • Vem kunde väl tro av Cecilia Hultberg, Hörby 
Juryn tyckte att "Vem kunde väl tro" var en underhållande och lite skruvad berättelse, skriven med en humoristisk och driven blick, där man som läsare kan känna igen sig i hur lätt det är att liksom huvudpersonen rusa i väg i fantasin och skapa sig egna sanningar.
Läs Vem kunde väl tro (öppnas i en pdf-fil).

  • Väntan av Fredrik Wastesson, Finspång 
Juryn tyckte att "Väntan" var välskriven, med bra närvarokänsla, och inte bara temat var fängslande. Novellen beskriver verkligen koncentratet av ordet väntan.
Läs Väntan (öppnas i en pdf-fil).

Nå, tyckte du om novellerna? Kanske blir det DITT namn som syns här nästa år?

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.