Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 22 april 2013

Titanic 2 / Titanic II

Om du visste hur många som skriver till mig och vill att jag ska skriva en bok om Titanic! Just nu har jag inga planer på det, men någon som har planer på att bygga en ny Titanic är den australienske miljardären Clive Palmer.

Det ursprungliga fartyget Titanic kolliderade med ett isberg på sin jungfrufärd den 14 april 1912. Då var fartyget på väg från Southampton i England till New York i USA. Det var strax före midnatt det hände och det tog endast 2 timmar och 40 minuter innan fartyget försvann i djupet. 1.514 personer omkom. Detta är den största fartygskatastrofen under fredstid. Skeppet hade 2.224 personer ombord, men hade endast livbåtar för 1.178 personer. De flesta som dog var män, eftersom man i första hand räddade kvinnor och barn.

Clive Palmer berättade i samband med minneshögtiden av att det var 100 år sedan Titanic sjönk, att han skulle bygga ett kryssningsfartyg som skulle bli en exakt kopia av det ursprungliga fartyget. Skeppet ska få namnet Titanic II och kommer att byggas av ett kinesiskt skeppsvarv och enligt Clive Palmer är kontrakt redan skrivet.

Titanic II kommer att se exakt likadant ut som föregångaren, men kommer att byggas betydligt modernare. Skrovet kommer att svetsas istället för att nitas som på föregångaren.

Clive Palmer säger att fartyget ska bli precis lika lyxigt som Titanic var då det sjönk. Skillnaden kommer att bestå av en nyare teknik och det allra senaste inom säkerhets- och navigationssystem. Vilket förhoppningsvis kommer att innebära att det här fartyget inte kommer att sjunka lika hastigt som föregångaren. Eller inte sjunka alls!

Ritningar på Titanic II har släppts. De beskriver hur fartyget ska delas in i tre klasser, precis som det var 1912, allt för att bli så likt originalet som möjligt. På ritningarna ser man också att det kommer att finnas ett kasino dit bara förstaklasspassagerarna släpps in. I tredje klass får man dela badrum med varandra och sitta vid gemensamma långbord till middagen.

Det nya fartyget kommer att ha plats för 1680 passagerare.

För att öka fartygets stabilitet kommer Titanic II att bli en meter bredare än Titanic. På det nya fartyget kommer det också att finnas ett extra säkerhetsdäck med ordentliga livbåtar. Andra nyheter på Titanic II är nödtrappor, servicehissar och luftkonditionering.

Det är ett finländskbaserat designföretag, Deltamarin, som har tagit fram ritningarna på fartyget, även om det kommer att bli det kinesiska CSC Jinling Shipyard som bygger Titanic II.

Fartyget kommer att bli 270 meter långt.

Än finns det tid att boka biljetter, för fartyget beräknar göra sin jungfruresa först 2016. Självklart går det exakt samma rutt som föregångaren Titanic, Southampton/New York, precis som 1912.

Om projektet kommer att bli av är det ingen som vet, det har nämligen funnits många tidigare planer på att bygga en ny Titanic. Vi följer utvecklingen.

Vågar du följa med på jungfrufärden?

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 23 böcker. 
Foto Bertil Knoester. 

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här