Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 17 juli 2013

Bokmarknadsföringstips

Vill tipsa dig om en bra sida som jag har hittat där de lämnar massor av användbara marknadsföringstips. Sidan heter Bokmarknadsföringstips.se

Ett av deras tips är att man ska använda Facebook som marknadsföringsplattform. Så här lyder tipset.

Ett bra sätt att marknadsföra din bok är att jobba med Facebook som plattform. Och en förutsättning för det är att du skapar en snygg sida på världens största sociala nätverk där du kan promota din bok och ditt författarskap.

Att skapa en sida på Facebook är inte speciellt svårt. Dessutom är det gratis. Får du upp ångan och kommunikationen med dina fans så kommer du också märka hur roligt det är att vara där.

Som författare kan du jobba med Facebook på olika sätt:

Tips nummer 51. Du skapar en författarsida
Ge gärna sidan namnet ”Förnamn Efternamn – författare” så att dina fans förstår att det är din öppna författarsida och inte din privata. Där skriver du om boken, ditt författarskap och författarliv. Ge också gärna skrivtips eftersom det alltid är populärt att få lära sig mer om skrivandets konst. Vi i Sverige är ju ett skrivande folk!

2. Du skapar en sida för din bok
I detta fall ger du den samma namn som bokens titel. På denna sida tar du upp vad som händer kring boken med, till exempel release, medier och annat kul. Du kan också länka till olika recensioner som ligger ute på nätet och ställa frågor om bokens innehåll till dina fans. Och glöm inte att jobba en del med bilder för att få upp den virala spridningen – bilder är idag det som sprids mest i sociala medier.

3. Du skapar en sida med samma namn som huvudkaraktären i boken
I detta fall iklär du dig helt enkelt rollen som din karaktär på sidan. Du låtsas att det är karaktärens egen Facebook-sida och skriver om hans eller hennes vardag, platser som finns i boken och annat som dina fans kan tycka är roligt och intressant.

Så nu är det bara att bege sig till Facebook.com, skapa din sida och sätta igång att kommunicera så det står härliga till. Och håll utkik efter nästa tips där du får reda på hur du skapar en vass hisspresentation för din bok.

Bästa hälsningar,
Vi på Bokmarknadsföring.se

Kändes det som bra tips? Som du ser är det här tips nr 6. Kika in på Bokmarknadsföring.se för många, många fler bra tips. De kan även hjälpa dig att marknadsföra din bok!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 26 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!