Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 18 juli 2013

Persienboken har nu kommit!

Nu har Persiens Pärla kommit från tryckeriet. En alltid lika underbar känsla, kanske lite mer spännande den här gången. Vet inte varför, men jag tror mycket på den här boken. Den var helt underbar att arbeta med och jag har fått otroligt fin respons på den från testläsare och korrekturläsare.

Så här skriver Christoffer van Woensel om Persiens Pärla:


Sträckläste hela boken, knappt utan pauser den var så himla bra!! Med alla beskrivningar i boken så var jag nästan "där". Jag kunde se platserna de befann sig på. --- Spänningen tog aldrig slut, som vanligt, och jag satt som fastnaglad i boken för att kunna läsa vidare om vad som hände Theo och Ramona. 
Det blev ett rejält ryck redan i början av boken och jag drogs med direkt. Spännande att läsa om både Theo och Ramona och när ett kapitel slutade så var jag tvungen att läsa vidare för att se vad som hände dem i nästan kapitel och kapitlet efter det och efter det. --- Boken var superbra och jag längtar till nästa!!
 

Vill du bli en av de första att läsa Persiens Pärla tycker jag att du ska delta i utlottningen av boken.

Det här är det första jag såg av mina nytryckta böcker. Här är både Persiens Pärla och Faraos förbannelse som vi nu har tryckt om för femte gången. När jag ser böckerna darrar jag av iver att få klippa av spännbanden, lyfta av pallen som ligger till skydd och skära loss plasten, ta upp första exemplaret och skriva "Kims ex" och dagens datum.

När jag har gjort det, har jag alla tusentals exemplaren framför mig, visst är det en vacker syn med alla böcker, sida vid sida?

När jag ändå är på lagerhotellet passar jag på att hälsa på alla mina andra böcker som står där, pall efter pall. Nu har det blivit totalt 26 titlar, en hel del böcker med andra ord. Alla bor de på Selo Lagerhotell i Nättraby.

Här kan du läsa några av mina faktainlägg om Persien:
Marathon och Persien Persiens historia: Kyros II Babylons hängande trädgårdar Darios I fornpersisk kung och Persiens riksbyggare.

Baksidestext till Persiens Pärla:
Plötsligt står Ramona på en mörk gata i en okänd stad. I nästa stund rusar en kvinna ut ur en gränd, griper tag i Ramona och ber henne springa för livet. Ljudet av röster och trampet av många fötter ekar mellan husväggarna. Ramona flyr tillsammans med den okända kvinnan. Ramona har förts flera tusen år tillbaka i tiden, till Persiska riket och kung Kyros på 600-talet f.Kr. Där möter en stor överraskning, som drar in Ramona i en kamp om livet.

Theo och Robert reser efter Ramona i tiden. Vid ankomsten skiljs de båda vännerna åt. Theo får en oväntad följeslagare i sökandet efter Ramona. Är det en person att lita på? Ödet spelar vännerna många spratt och blandar in döden i leken.


Här kan du läsa alla inlägg om Persiens Pärla, se omslaget växa fram, läsa utdrag ur boken och läsa lektörernas omdömen om boken.

Vinnaren av den signerade boken meddelas här på bloggen 21 juli 2013. Missa inte chansen att få en gratis, signerad Persiens Pärla, 18:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Nu längtar jag efter att höra vad du som läsare tycker om den nya boken! Skriv och berätta när du har läst den! Antingen här på bloggen eller i ett mejl till Kim M. Kimselius.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 26 böcker. 
Foto Bertil Knoester.