Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 1 juli 2013

Skrivtävling Umeå Novellpris 2014

Det här är en skrivtävling du inte ska missa: Umeå Novellpris!

Umeå novellpris 2014

Nu är det dags att fatta pennan eller slå på datorn och börja skriva. Den sjunde omgången av Umeå novellpris har utlysts. Senast 30 september 2013 ska ditt tävlingsbidrag vara inskickat.
Tävlingen är öppen för alla som skriver på svenska, såväl etablerade författare som debutanter. En namnkunnig jury fördelar prissumman på 100 000 kronor och de fem eller sex bästa novellerna presenteras i en tryckt antologi. Prisutdelning sker i samband med Littfest i mars 2014.

Umeå novellpris är Sveriges största årliga novelltävling. Priset instiftades 2007 som ett led i Umeås kanditatur för att bli kulturhuvudstad. Syftet var att skapa ett nytt forum för den svenska novellen och befästa Västerbotten som Berättarnas län.

Sveriges största novelltävling arrangeras av Umeå kommun sedan 2007. Prissumman är 100 000 kronor och de vinnande novellerna publiceras i en antologi.
Umeå 2014 - Umeå novellprisUmeå novellpris, Sveriges största novellpris, instiftades 2007 som ett led i Umeås kandidatur för att bli kulturhuvudstad. Syftet har också hela tiden varit att uppmärksamma Västerbotten som berättarnas län.
Är du intresserad av att vara med i årets omgång av tävlingen? Då hittar du all information och regler i texten här till höger, om Umeå novellpris 2014.

ETABLERAT PRIS
Nu har Umeå formellt fått uppdraget att vara hela Europas kulturhuvudstad 2014. Samtidigt har Umeå novellpris uppnått nationell status, ett stort antal bidrag skickas in varje år och ett gott samarbete med Umeås internationella litteraturfestival, Littfest, har etablerats. Tävlingen kommer att anordnas årligen till och med 2014. Från och med 2011 är det Umeå stadsbibliotek som ansvarar för organisationen av tävlingen.
Umeå novellprisUmeå novellpris är till för alla författare som skriver på svenska, såväl etablerade som debutanter. Den årliga prissumman är 100 000 kronor.

JURY OCH PUBLICERING
En namnkunnig jury fördelar prissumman. För närvarande består juryn av författarna Gunnar Balgård, Per Olov Enquist, Pamela Jaskoviak och Peter Kihlgård samt kulturredaktören Kerstin Wixe.
De vinnande novellerna presenteras varje år i en tryckt antologi. Här kan du beställa novellboken.

FRÅGOR
Har du frågor om Umeå novellpris är du välkommen att kontakta Christer Edeholt [christer.edeholt@umea.se] eller Åsa Zetterström [asa.zetterstrom@umea.se] på Umeå stadsbibliotek.
Novellboken finns också att låna på biblioteken i Umeåregionen.

Det här är nog den tävling jag är mest sugen att skicka in till. Hmmm...

Önskar dig lycka till. Hör av dig när du har vunnit!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här: