Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 9 juli 2013

Skrivtävling: Vinn ära och berömmelse, 10.000 kronor och nå en halv miljon läsare!

Ny har du chans att vinna ära och berömmelse, 10.000 kronor och nå ut med din berättelse till en halv miljon läsare! Visst låter det spännande! Allt du behöver göra är att tävla i Hemmets Veckotidnings Novelltävling. Läs nedan vad Hemmets Veckotidning skriver:

Ära, berömmelse och en check på 10 000 kronor! Och en halv miljon läsare! Hur gör man för att få det? Jo, du skriver en novell och deltar i vår årliga tävling. Vinnaren koras på Bokmässan i Göteborg i september och under hösten får alla Hemmets-läsare njuta av de fem vinnande bidragen.

Förra årets vinnare av novelltävlingen heter Lennart Lundstedt. Han skrev ”Frukostarna på Café Roxy” som fick juryn enhälligt på fall – vilken charmig historia! Ni kommer att få läsa mer både av Lennart och av andrapristagaren P L Marin. Så skrivfesten tar inte slut med tävlingen – det är bara början!

I år består juryn av Gunilla Wall, redaktör för romaner och noveller, Linda Unnhem, författare och redaktör, och Pia Ljungqvist, chefredaktör. Tillsammans läser vi och pratar ihop oss om vilka bidrag som ska hamna i vinnarposition.

Gunilla och jag läste ju alla bidrag förra året – och jag vill bara flagga för att vi har väldigt gott minne! Så vi vill bara ha nyskrivna alster – ingenting som ni skickat in tidigare.

Skriv om det som engagerar dig, händelser och känslor som du vill berätta om och dela med dig av. Det kan vara kärlek, vänskap, oväntade möten eller kanske en deckarhistoria.

Välkommen med ditt bidrag senast den 1 augusti. Vi kontaktar vinnarna personligen när de är utsedda.
 

Tävlingsregler:

* Skriv högst 15 000 tecken inklusive mellanslag. Novellen får inte ha varit publicerad tidigare.

* Vi tar inte emot handskrivna manus och du kan inte heller mejla in din novell. Spara en egen kopia, vi returnerar inga bidrag.

* Skriv namn, din adress och telefonnummer på ett papper, lägg det i ett kuvert och klistra igen. På kuvertet skriver du titeln på din novell, den måste också stå på alla manussidor. Lägg detta kuvert och manuset i ett kuvert som du skickar in. Vi bryter kuverten med personuppgifter först när pristagarna är utsedda.

* Senast den 1 augusti vill vi ha ditt bidrag. Adressen är: Novelltävlingen, Hemmets Veckotidning, 209 13 Malmö.

Vinnaren koras på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg den 29 september. Vi bjuder vinnaren på resa, övernattning, festmåltid och självklart inträde till Bokmässan.

Vi förbehåller oss rätten att publicera de vinnande novellerna i Hemmets Veckotidning samt att kunna köpa övriga insända bidrag till sedvanligt honorar. Juryns beslut kan inte överklagas.

Ev vinstskatt betalas av vinnaren.

PS! Du får gärna skicka in flera bidrag!

Här är en länk till Hemmets Veckotidning där du kan läsa mer om tävlingen.

Lycka till!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 26 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!