Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 10 augusti 2013

Boktips: Drömmen om Everest av Jeffrey Archer

Drömmen om Everest av av Jeffrey Archer är en bok jag är mycket glad över att ha läst/lyssnat på. Det är en bok om George Mallorys dröm, om att en gång stå på toppen av världens högsta berg: Mount Everest.

Trots att det inte är en deckare, eller en thriller, håller boken mig fängslad från första sidan. Mycket bra språk och miljöskildringar.

George Mallory hade en stark dröm och kanske lyckades han också uppfylla den. Fast det inte finns några bevis. Allt som talar för att han nått sitt mål är en sedan länge död kropp och ett saknat fotografi av en älskad hustru ...

Det här är en spännande roman inspirerad av George Mallorys liv - mannen som kan ha varit den förste som bestigit Mount Everest.


Tycker om att man får följa George från det att han är liten pojke hemma i prästgården. När fadern bestämmer att han ska få gå i en fin skola, frågar han varför inte han syster också ska få gå i skola. "Bortkastat på flickor!" tycker pappan. Men det tycker inte George.

Det är en pojke, och sedan en man, med mycket stark vilja. När han har förutsatt sig något, då genomför han det! Till exempel när han ska vinna kvinnan i sitt liv, Rut, då klättrar han uppför ett torn i Venedig. Något som inte gillas av polisen och George får fly från platsen.

Ja, det är en bok som jag kommer att bära inom mig länge, länge! Hoppas att du också läser den och tar den till ditt hjärta!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 26 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

  1. Tack för det boktipset. Älskar människor som lever ut sina drömmar och följer sina egna vägar! Den där boken skall jag läsa!

    SvaraRadera
  2. Hej FarmorMormor
    Åh, vad roligt att du tänker läsa boken. Den var verkligen bra, mycket annorlunda! Ska bli spännande att höra vad du tycker om den!
    Kram Kim :-)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!